Πέμπτη 21 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αναταράξεις ενόψει συνεδρίου

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο εσωτερικό της ΝΔ, λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει, αύριο Παρασκευή, το 10ο τακτικό συνέδριό της, όπου όπως φαίνεται, συγκρούονται μηχανισμοί για τον έλεγχο του κόμματος.

Αργά προχτές το βράδυ, από τα κεντρικά της ΝΔ ανακοινώθηκε ότι η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος επικύρωσε τα τελικά αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών που διεξήχθησαν τον Απρίλη και αφορούσαν την ανάδειξη των προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, των μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών, των υπευθύνων των Θεματικών Τομέων Δράσης των Νομαρχιακών και των προέδρων των 66 Νομαρχιακών Οργανώσεων, καθώς και των 2.435 αιρετών συνέδρων που θα συμμετέχουν στο συνέδριο της ΝΔ.

Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκε από την ΚΕΦΕ ο πρόεδρός της, Φ. Ταυρής, καταγγέλλοντας αντικαταστατικές διαδικασίες και νοθεία στη σύνθεση του συνεδρίου, κάνοντας λόγο για «αυθαίρετη συμμετοχή 803 επιπλέον συνέδρων».

Η παραίτηση Ταυρή έρχεται λίγες ώρες μετά τη διάλυση της ΟΝΝΕΔ από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, την παραίτηση του γραμματέα της ΝΔ, Αν. Παπαμιμίκου και τη διαγραφή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Β. Γεωργιάδη.

Παράλληλα, από το περιβάλλον Ταυρή διακινήθηκε χτες «πρόσκληση μελών Πολιτικής Επιτροπής» σε μάζωξη προγραμματισμένη για χτες το απόγευμα, όπου αναφέρεται: «Μετά τις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις και ενόψει του 10ου Εθνικού Συνεδρίου, θεωρούμε αναγκαίο τον μεταξύ μας διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, με μοναδικό γνώμονα και κριτήριο το συμφέρον και το μέλλον της παράταξής μας (...) Η συνάντηση αυτή είναι απαραίτητη ώστε να ακουστούν ισότιμα οι φωνές και οι γνώμες όλων των μελών, λαμβανομένου μάλιστα υπόψη του γεγονότος ότι δεν συγκλήθηκε η Πολιτική Επιτροπή πριν από το Συνέδριο, όπως ορίζεται στο καταστατικό».

Το κείμενο υπογράφουν δέκα μεσαία στελέχη της ΝΔ, τα οποία δεν ανήκουν στη ζώνη επιρροής της σημερινής ηγεσίας και άλλοι στήριζαν τον Ευ. Μεϊμαράκη, άλλοι τον Αντ. Σαμαρά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ