Πέμπτη 21 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
Β. ΛΕΒΕΝΤΗΣ
Θέτει κι αυτός θέμα στρατού για την «κοινωνική γαλήνη»

Την... παράδοση, που τον θέλει να πρωτοστατεί στο λανσάρισμα των πιο αντιδραστικών σεναρίων που επεξεργάζεται το κεφάλαιο, τήρησε και χτες στη Βουλή ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης. Συγκεκριμένα, με αφορμή τη συζήτηση για την «ασφάλεια των πολιτών», ανέφερε πως «όταν το κράτος δεν μπορεί να δώσει λύσεις, αυτομάτως εμπλέκεται ο στρατός για να περιφρουρήσει την κοινωνική γαλήνη»!

Μάλιστα, με αυτό τον τρόπο απάντησε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Αμυνας, Π. Καμμένο, ο οποίος - παρότι παλιότερα είχε ανοίξει μια τέτοια συζήτηση - χτες ανέφερε ότι δε χρειάζεται μεγαλύτερη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε θέματα ασφάλειας.

Οσον αφορά στο πεδίο της οικονομίας, κάλεσε την κυβέρνηση να προωθήσει τις «μεταρρυθμίσεις», να εφαρμόσει δηλαδή όλα όσα έχει ανάγκη το κεφάλαιο, λέγοντας μάλιστα ότι δεν μπορεί στελέχη της κυβέρνησης να απειλούν με παραίτηση επειδή ζητούνται παραπάνω μέτρα από αυτά που περιείχε η συμφωνία του καλοκαιριού. Η συμφωνία, δηλαδή το μνημόνιο, σημείωσε, «αφορούσε τα δεδομένα εκείνης της περιόδου, που αλλάζουν».

Επανέλαβε τα περί οικουμενικής για «ισχυρή» κυβέρνηση 225 βουλευτών που απαιτείται για να περάσει τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες «μέχρι τώρα δεν έχει» τολμήσει «να πάρει η κυβέρνηση», για ακόμα μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις, καλώντας την κυβέρνηση να εφαρμόσει τα εισοδηματικά κριτήρια όπως στην Αυστραλία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ