Πέμπτη 21 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΠΓΔΜ
Τετραμερής συνάντηση για Προσφυγικό - «διασυνοριακή συνεργασία»

Τετραμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ, με αντικείμενο τη «διασυνοριακή συνεργασία», διοργανώνεται σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν, επίσης, αξιωματούχοι της Κομισιόν και του υπουργείου Εξωτερικών της Ολλανδίας, η οποία προεδρεύει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση, με κύριο θέμα τις «προκλήσεις της μετανάστευσης και την περιφερειακή συνεργασία». Η ημερήσια διάταξη των συναντήσεων που θα διεξαχθούν αύριο περιλαμβάνει τη «συνεργασία στους τομείς της διαχείρισης των συνόρων και της καταπολέμησης των δικτύων διακίνησης παράτυπων μεταναστών και της τρομοκρατίας».

Αναφέρεται, επίσης, ότι οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην «ανθρωπιστική διάσταση της μετανάστευσης και θα διερευνηθούν τομείς συνεργασίας και καλύτερου συντονισμού για τη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ