Τετάρτη 13 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΚΕ - ΚΝΕ ΑΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Εκδηλώσεις σε σχολές με επίκεντρο το επιστημονικό αντικείμενο

Μια σειρά πλούσιων δραστηριοτήτων έχουν προγραμματίσει αυτό το διάστημα οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα ΑΕΙ της Αθήνας, με επίκεντρο το επιστημονικό αντικείμενο της κάθε σχολής και την ανάδειξη επίκαιρων ζητημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό γίνονται:

Στη Νομική Σχολή 3ήμερο αφιέρωμα στον Νίκο Μπελογιάννη, που ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται αύριο. Σήμερα, στις 3 μ.μ., στην αίθουσα Χατζηδάκη, θα γίνει ομιλία με θέμα «Το νομικό οπλοστάσιο του κράτους απέναντι στους λαϊκούς αγωνιστές» και αύριο, Πέμπτη, στις 3 μ.μ., στο αμφιθέατρο Παπαρρηγόπουλου, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση με τίτλο «Για ποιον τελικά είναι οι νόμοι;» από τη θεατρική ομάδα της ΝΟΠΕ. Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα τοποθετηθεί τιμητική πλακέτα.

Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, σήμερα και αύριο, θα πραγματοποιηθεί διήμερο προβολής της αντίληψης του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό και παρουσίαση συλλογικών εργασιών από φοιτητές της σχολής. Σήμερα, θα παρουσιαστούν οι συλλογικές εργασίες και θα υπάρξει σύντομος χαιρετισμός εκ μέρους των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ (ώρα έναρξης 2 μ.μ., αίθουσα ΔΕΣΚΟΙ). Αύριο, στις 3 μ.μ., στην αίθουσα τελετών, θα μιλήσει ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο γίνεται, επίσης σήμερα και αύριο, διήμερο αντιφασιστικό φεστιβάλ με πλούσιο πρόγραμμα: Συναυλίες από φοιτητικά συγκροτήματα, θεατρικό δρώμενο, μουσικοχορευτική παράσταση, κ.ά. Επίσης σήμερα, στις 3.15 μ.μ. θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;» από τον Ανδρέα Τσιγκάρη, στέλεχος του ΚΚΕ, και αύριο, στις 5 μ.μ., θα γίνει εκδήλωση για το Προσφυγικό με τίτλο «Οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες, εμείς ρατσιστές;», όπου θα μιλήσει η Λίνα Κροκίδη, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Λαϊκών Ελευθεριών και Δικαιοσύνης της ΚΕ του Κόμματος.

Στο Γεωλογικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής, σήμερα, Τετάρτη, γίνεται συζήτηση στις 12 το μεσημέρι, με θέμα «Ελλάδα: Μια χώρα με πλούσιες παραγωγικές δυνατότητες. Το μέλλον του απόφοιτου γεωλόγου». Θα μιλήσει ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αντίστοιχα, σε Φαρμακευτικό, Βιολογικό και Χημικό της Φυσικομαθηματικής, την Παρασκευή 15 Απρίλη, στις 3 μ.μ., θα γίνει εκδήλωση με θέμα «Η παρέμβαση των επιχειρήσεων στη σχολή μας. Πόσο μας συμφέρει τελικά;». Θα μιλήσει ο Ηλίας Καραγκαδάκης, στέλεχος του ΚΚΕ.

Στο Μαθηματικό Τμήμα, θα παρουσιαστεί, τη Δευτέρα 18 Απρίλη, η θέση του ΚΚΕ για το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο Γενικής Παιδείας.

Στη Φιλοσοφική οργανώνεται την Τρίτη 19 Απρίλη, στη 1 το μεσημέρι, στην κεντρική είσοδο, αφιέρωμα στον Μπ. Μπρεχτ με τίτλο: «Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους...», που περιλαμβάνει μουσικοθεατρική παράσταση και ομιλία.

Τέλος, την Τρίτη 19 Απρίλη, στη 1 μ.μ., στην ΑΣΟΕΕ και την Τετάρτη 20 Απρίλη, στις 3 μ.μ., στο Πανεπιστήμιο Πειραιά θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για την οικονομική κρίση - 8 χρόνια από το ξέσπασμά της. Ποιος έχει τελικά δίκιο; Νεοφιλελευθερισμός, κεϋνσιανισμός ή μαρξισμός».

Σε άλλες πόλεις

Στο ίδιο πνεύμα, εκδήλωση προς τιμήν του κομμουνιστή διανοητή Γ. Ιμβριώτη, καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με θέμα «Η πρωτοπόρα σκέψη ανθίζει στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης», διοργανώνουν σήμερα στις 7 μ.μ., στη νέα πτέρυγα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, οι Οργανώσεις ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Θα μιλήσει η Κέλλυ Παπαϊωάννου, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακόμα, η Τομεακή Οργάνωση Σπουδάζουσας Ιωαννίνων της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο της πόλης, οργανώνει αύριο, Πέμπτη, εκδήλωση στις Παιδαγωγικές Σχολές και τη Φιλολογία, στις 2 μ.μ., στην αίθουσα σεμιναρίων, με θέμα «Ο ρόλος του παιδαγωγού στη διαμόρφωση της προσωπικότητας». Θα μιλήσει ο Τάσος Τόκας, στέλεχος του ΚΚΕ, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις σε σχολές(2015-12-11 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε σχολές(2015-12-10 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε σχολές(2015-11-26 00:00:00.0)
Εξόρμηση σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ(2010-04-14 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ(2005-11-24 00:00:00.0)
Η ΚΝΕ για το Πολυτεχνείο(2002-11-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ