Τετάρτη 13 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
«Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα!»

Κάλεσμα προς τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουν άμεση κάλυψη των κενών με μαζικούς διορισμούς

Από πρόσφατη κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
Από πρόσφατη κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να διαδηλώσουν την Παρασκευή 15 Απρίλη στο υπουργείο ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στην ανασφάλεια και την εργασιακή περιπλάνηση απευθύνει το ΠΑΜΕ. Τους καλεί να διεκδικήσουν να παρθεί πίσω η διάταξη του υπουργείου που ανατρέπει τις ζωές και τσακίζει τα δικαιώματα χιλιάδων αναπληρωτών, να απαιτήσουν άμεση κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση με μόνιμους διορισμούς, να μπει «τέρμα πια στην κοροϊδία».

Το ΠΑΜΕ τονίζει πως με το σχέδιο διάταξης που ανακοίνωσε το υπουργείο «παγιώνεται το καθεστώς της αδιοριστίας, πολλαπλασιάζονται οι αδικίες και τα αδιέξοδα, σπρώχνονται συνάδελφοι έξω από την εργασία. Η εκπαίδευση τους χωράει όλους, απόδειξη γι' αυτό είναι ότι κάθε χρόνο προσλαμβάνονται σχεδόν 25.000 αναπληρωτές με 25άρια - 28άρια τμήματα, 180.000 παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι έξω από τις δομές της Ειδικής Αγωγής και 60.000 προνήπια έξω από νηπιαγωγείο. Μόνο για τη φετινή χρονιά έγιναν πάνω από 22.000 προσλήψεις αναπληρωτών, ενώ πάνω από 3.700 (!), σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου του υπουργείου, είναι τα κενά που δεν καλύφθηκαν για φέτος. Από το 2010 και ύστερα οι διορισμοί είναι μηδενικοί, ενώ την ίδια στιγμή οι αποχωρήσεις ξεπερνούν τις 30.000. Τα σχολεία έχουν κυριολεκτικά αδειάσει από εκπαιδευτικούς. Το ποσοστό των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών από 9% το 2009 έχει εκτοξευτεί στο 18% σήμερα».

«Κανένας αναπληρωτής και ελαστικά εργαζόμενος δεν περισσεύει, δεν πρέπει να πεταχτεί στην ανεργία. Αντίθετα, χρειάζονται πολύ περισσότεροι μόνιμοι εκπαιδευτικοί για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες της Εκπαίδευσης». «Αυτή είναι σήμερα η μοναδική, αναγκαία και δίκαιη λύση: Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα!», επισημαίνει το ΠΑΜΕ, σημειώνοντας: «Αντί λοιπόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και το υπουργείο Παιδείας να υλοποιήσουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ αυτό το αίτημα, έδωσαν στη δημοσιότητα "Προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών", με το οποίο ανατρέπουν τη ζωή χιλιάδων συναδέλφων μας, παραπέμποντας τους μόνιμους διορισμούς στις ελληνικές καλένδες. Με τη διάταξη που δημοσίευσε το υπουργείο Παιδείας αλλάζουν σημαντικά τα κριτήρια και οι πίνακες προϋπηρεσίας των συναδέλφων αναπληρωτών, δημιουργούνται νέες ομαδοποιήσεις, προκαλώντας έναν άγριο "εμφύλιο" μεταξύ τους, διατηρεί το καθεστώς της αδιοριστίας, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ», επισημαίνει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ που καλεί σε μαζική συμμετοχή στη μεθαυριανή κινητοποίηση στις 11.30 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας, στις τοπικές παραστάσεις διαμαρτυρίας. Για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με στάση εργασίας 11 - 2 μ.μ. και κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, με τοπικές κινητοποιήσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και συμπληρωματικές στάσεις εργασίας όπου εκτιμούν οι τοπικοί Σύλλογοι. Στη Δευτεροβάθμια, στην Αττική με 24ωρη απεργία (3ωρη ΟΛΜΕ και 3ωρη ΕΛΜΕ) και την κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, στην υπόλοιπη Ελλάδα με την 3ωρη στάση εργασίας 8 - 11 που εξήγγειλε η ΟΛΜΕ και τοπικές κινητοποιήσεις και με 3ωρη επιπλέον στάση εργασίας και 24ωρη απεργία για όσους θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση στο υπουργείο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ