Τετάρτη 13 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Δεκάδες αθλητικά τουρνουά στο πλαίσιο της προετοιμασίας των Μαθητικών Φεστιβάλ

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο
Ενα ιδιαίτερο κομμάτι της προετοιμασίας των Μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των μαθητών, είναι τα αθλητικά τουρνουά που διοργανώνονται σε πόλεις και γειτονιές σε όλη τη χώρα.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, διοργανώθηκαν δεκάδες αθλητικοί αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ σε Πέραμα, Μεταμόρφωση, Πατήσια, Νεάπολη Θεσσαλονίκης, Καβάλα, Καστοριά, Λαμία, Λιβαδειά, Χανιά, Ρέθυμνο, αλλά και στο Ηράκλειο, όπου έγινε και τουρνουά πινγκ πονγκ. Σε κάθε ένα από αυτά, δεκάδες μαθητές από Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ συμμετείχαν με ενθουσιασμό, έφτιαξαν τις ομάδες τους, διάλεξαν τις εμφανίσεις τους και βούτηξαν στη χαρά του παιχνιδιού.

Ομως, δεν έμειναν μόνο σε αυτό. Οι αγώνες κάποιες φορές γίνονταν σε γήπεδα που παραμένουν ασυντήρητα λόγω της υποχρηματοδότησης από τους δήμους ή που περνούν σε χέρια ιδιωτών και απαιτείται αντίτιμο προκειμένου να αθληθεί κανείς. Ετσι, παράλληλα με τις αθλητικές εκδηλώσεις, άνοιξε και η συζήτηση για το δικαίωμα στην άθληση, διατρανώθηκε ότι ο Αθλητισμός είναι ανάγκη και πρέπει να είναι δικαίωμα για όλους, δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα και πολυτέλεια για λίγους. Αναδείχθηκε ότι η ΚΝΕ είναι η μόνη Οργάνωση που διεκδικεί με την πολύμορφη δράση της το δικαίωμα στον Αθλητισμό με σύγχρονες και δωρεάν υποδομές στα σχολεία και τις γειτονιές, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα τουρνουά αφιερώθηκαν στον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά.

Χανιά
Χανιά
Η κουβέντα, φυσικά, προχώρησε παραπέρα και στο ίδιο το περιεχόμενο των Μαθητικών Φεστιβάλ, που συμπυκνώνεται στο σύνθημα «Αλλαξε τον κόσμο το 'χει ανάγκη». Και φυσικά, το ραντεβού των μικρών αθλούμενων ανανεώθηκε για τα ίδια τα Φεστιβάλ σε κάθε πόλη και γειτονιά, όπου στις περισσότερες περιπτώσεις θα γίνουν και οι απονομές στις ομάδες που διακρίθηκαν στα τουρνουά.


Πέραμα
Πέραμα

Μεταμόρφωση
Μεταμόρφωση

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ