Τρίτη 12 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Εκρηξη με τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.--

Τον τραυματισμό τριών ανθρώπων προκάλεσε νέα έκρηξη βόμβας, το περασμένο Σάββατο, στην Κωνσταντινούπολη. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί κοντά σε ένα σταθμό λεωφορείων, στη συνοικία Μετζιντιγιεκόι. Οι δυνάμεις ασφαλείας τέθηκαν σε συναγερμό, μετά από το νέο αυτό περιστατικό και ενώ η κυβέρνηση εξακολουθεί τις «αντι-τρομοκρατικές» επιχειρήσεις στις νοτιοανατολικές επαρχίες, συνδέοντας την ανάγκη να «εξουδετερωθούν» οργανώσεις όπως το ΡΚΚ με την «ασφάλεια» της ευρύτερης περιοχής.

Την ίδια στιγμή, η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία εξέδωσε νέα προειδοποίηση, ενημερώνοντας «τους Αμερικανούς πολίτες ότι υπάρχουν αξιόπιστες απειλές (για επιθέσεις) εναντίον τουριστικών περιοχών, κυρίως σε πλατείες και προκυμαίες στην Κωνσταντινούπολη και την Αττάλεια», με «έκτακτο μήνυμα» στην ιστοσελίδα της και συνιστώντας «μέγιστη επιφυλακή». Αντίστοιχο μήνυμα εξέδωσε, ακόμα μια φορά, και το Ισραήλ καλώντας τους Ισραηλινούς πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα, λόγω του «άμεσου κινδύνου» επιθέσεων.

Στο μεταξύ, ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν χτες ότι η αστυνομία εξάρθρωσε στην επαρχία Μπολού, έναν «πυρήνα» Κούρδων του ΡΚΚ στο πλαίσιο ερευνών για ένα σχέδιο επίθεσης αυτοκτονίας και κατάσχεσε εκρηκτικές ύλες, γιλέκα αυτοκτονίας και πυροβόλα όπλα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ