Παρασκευή 18 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πλατιά εξόρμηση σε χώρους δουλειάς της Ρόδου

Περιοδείες σε ξενοδοχεία, τράπεζες, εργοτάξια και στο αεροδρόμιο έκαναν, χτες, τα στελέχη του ταξικού κινήματος που συμμετέχουν στο 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Ο Γ. Τασιούλας μιλάει σε εργαζόμενους στο εργοτάξιο της ΔΕΗ
Ο Γ. Τασιούλας μιλάει σε εργαζόμενους στο εργοτάξιο της ΔΕΗ
Για την επαφή τους με εργαζόμενους της Ρόδου, μπροστά και στη 48ωρη γενική απεργία, αξιοποίησαν τη χτεσινή μέρα οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που συμμετέχουν ως αντιπρόσωποι στο 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν τυπικά χτες και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή.

Είχε προηγηθεί, το πρωί, συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, για να παρουσιάσουν την κεντρική διακήρυξη μπροστά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Δόθηκαν, επίσης, για μία ακόμα φορά τα στοιχεία για τη μεγάλη σε έκταση νοθεία που καταγράφεται σε μια σειρά συνδικαλιστικών οργανώσεων, με στόχο την αλλοίωση σε βάθος των πραγματικών συσχετισμών στο συνέδριο.

Από την εισηγητική τοποθέτηση, που έκανε ο Γιώργος Πέρρος, δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων στα σωματεία τους, στην ένταση της συζήτησης στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους, στη συλλογική, αγωνιστική δράση. Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη άμεσης αγωνιστικής απάντησης με νέα 48ωρη απεργία μπροστά στην επίθεση που κλιμακώνεται, σε βάρος των δικαιωμάτων ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Σε ετοιμότητα για τη 48ωρη απεργία

Ολη την υπόλοιπη μέρα και μέχρι αργά το απόγευμα που ξεκίνησε το συνέδριο, στελέχη του ΠΑΜΕ περιόδευσαν σε χώρους δουλειάς και συμμετείχαν σε συσκέψεις, για να επικοινωνήσουν με τους εργαζόμενους και να ακούσουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις αγωνίες τους. Κυρίως, όμως, για να συζητήσουν μαζί τους τη διέξοδο από το Γολγοθά που βιώνει η εργατική τάξη με τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα.

Από περιοδεία σε ξενοδοχείο της Ρόδου
Από περιοδεία σε ξενοδοχείο της Ρόδου
Αυτό ακριβώς ήταν το περιεχόμενο της συζήτησης που είχαν ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, και ο Σταύρος Βαρκάκης, μέλος της διοίκησης του τοπικού σωματείου, με τους εργατοτεχνίτες στο εργοτάξιο του νέου εργοστασίου παραγωγής Ενέργειας της ΔΕΗ που γίνεται στο νησί, στη θέση Καταβιάς Ρόδου στο Πρασονήσι.

Αναφερόμενος στη μεγάλη ανεργία, αλλά και στις βαριές συνέπειες που θα έχει στη ζωή του κάθε οικοδόμου το νέο Ασφαλιστικό, ο Γ. Τασιούλας σημείωσε ότι το κρίσιμο ζήτημα είναι τι θα κάνει η εργατική τάξη. Πώς θα απαντήσει σε αυτήν την επίθεση, «πώς θα οργανώσουμε τον αγώνα, τι κατεύθυνση πρέπει να έχει αυτός ο αγώνας, με ποιους θα αγωνιστούμε, ποια συνδικάτα θα έχουμε στο πλάι μας».

Εχει σημασία - σημείωσε ο συνδικαλιστής - να ξεχωρίσουμε ποιοι είναι μαζί μας και ποιοι απέναντι. Και κριτήριο γι' αυτό είναι ποια συνδικάτα υπερασπίζονται με συνέπεια, στην πράξη και όχι στα λόγια, τα συμφέροντα του εργάτη, το μεροκάματο, τις Συλλογικές Συμβάσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση. Ποιος έχει σταθερό μέτωπο ενάντια σε αυτούς που ρημάζουν τη ζωή μας, τους μονοπωλιακούς ομίλους, τις κυβερνήσεις τους, την Ευρωπαϊκή Ενωση και όσες συνδικαλιστικές δυνάμεις τούς στηρίζουν.

Μπροστά στο ενδεχόμενο κατάθεσης του νέου αντασφαλιστικού εκτρώματος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων κάλεσε σε γενικό ξεσηκωμό και σε συμμετοχή στη 48ωρη γενική απεργία, υπογραμμίζοντας ότι τα αντιλαϊκά μέτρα δεν θα έχουν τέλος, «αν δεν βάλουμε εμπόδια με τους αγώνες μας και τη συμμαχία μας με τα άλλα λαϊκά στρώματα».

Η επίθεση είναι ενιαία

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Με τους εργαζόμενους του αεροδρομίου του νησιού συναντήθηκε και μίλησε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις συνέπειες από την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου στις εργασιακές σχέσεις, στις θέσεις εργασίας, στην εντατικοποίηση της δουλειάς.

Ο Χρ. Κατσώτης σημείωσε πως η επίθεση σε βάρος των εργαζομένων είναι ενιαία, είτε αυτή εκφράζεται στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων και στις συνέπειες που έχουν, είτε στο Ασφαλιστικό, στη σκληρή φορολογία κ.λπ. Γι' αυτό ενιαία πρέπει να είναι και η εργατική απάντηση σε όλα τα μέτωπα, κατέληξε το στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Χτες επίσης, στο πλαίσιο της δραστηριότητας των στελεχών του ΠΑΜΕ, ο Σταμάτης Πελάης συζήτησε με εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «Aldemar», η Αλεξάνδρα Μπαλού έκανε περιοδείες σε καταστήματα τραπεζών και ο Νίκος Παπαγεωργίου μίλησε με σπουδαστές και σπουδάστριες της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου (ΑΣΤΕΡ).

Σήμερα, Παρασκευή, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σε συνεργασία με τη Γραμματεία της Ρόδου, οργανώνουν το απόγευμα εκδήλωση σε αίθουσα του ξενοδοχείου, στο οποίο θα διεξάγεται το συνέδριο, με θέμα το Προσφυγικό, τις εξελίξεις στην περιοχή και τους κινδύνους που εγκυμονούν για τους λαούς.


Από τη συζήτηση με σπουδαστές της ΑΣΤΕΡ
Από τη συζήτηση με σπουδαστές της ΑΣΤΕΡ

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org