Παρασκευή 18 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σήμερα η σύσκεψη των 68 αγροτικών μπλόκων

Θα γίνει στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στη 1 μ.μ.

Παρατεταγμένα τρακτέρ στο μπλόκο της Νίκαιας, που αναδείχτηκε σε κέντρο του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς
Παρατεταγμένα τρακτέρ στο μπλόκο της Νίκαιας, που αναδείχτηκε σε κέντρο του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς
Σήμερα Παρασκευή, στη 1 μ.μ., θα γίνει στη Λάρισα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, η νέα σύσκεψη των 68 μπλόκων που το προηγούμενο διάστημα συντόνισαν την αγωνιστική τους δράση. Στη σύσκεψη θα γίνει εκτίμηση του 40ήμερου αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς στα μπλόκα και παράλληλα θα ληφθούν μέτρα για την οργανωμένη μετάβαση των αγροτών στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων, όταν η κυβέρνηση φέρει το Ασφαλιστικό για ψήφιση στη Βουλή.

Επίσης, θα παρθούν αποφάσεις για τον προγραμματισμό της δράσης των μικρομεσαίων αγροτών, που συνεχίζεται με διάφορες μορφές μετά τα μπλόκα και για το συντονισμό της από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Στόχος της σύσκεψης είναι, τέλος, να συμβάλλει στη συζήτηση για το πώς θα προχωρήσει η αναγκαία ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, με τη μαζικοποίηση και ισχυροποίηση των Αγροτικών Συλλόγων - Ομοσπονδιών και τη δημιουργία νέων εκεί που δεν υπάρχουν, το «άπλωμα» και το δυνάμωμα της παρέμβασης και της δράσης του οργανωμένου αγροτικού κινήματος για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους μικρομεσαίους αγρότες στα χωριά, αλλά και τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της υπαίθρου.

Για την Κυριακή 27 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, ορίστηκε και η απολογιστική Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων, ο οποίος πρωτοστάτησε το προηγούμενο διάστημα στο μπλόκο των Πραιτωρίων, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από τη συνέλευση θα εκλεγεί Εφορευτική Επιτροπή για τις εκλογές που θα αναδείξουν το νέο ΔΣ.

Τέλος, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διοργανώνει, μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο, εργατικά σωματεία και φορείς των Χανίων, την Κυριακή 20 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ