Τρίτη 9 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Με νέες δυνάμεις στον αγώνα, με γραμμή σύγκρουσης και ανατροπής

Σε συνεστίαση της ΤΕ Μεσσηνίας μίλησε το Σάββατο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Μαζική ήταν η συμμετοχή στη συνεστίαση της ΤΕ Μεσσηνίας
Μαζική ήταν η συμμετοχή στη συνεστίαση της ΤΕ Μεσσηνίας
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παραβρέθηκε και μίλησε το Σάββατο το βράδυ στη συνεστίαση που πραγματοποίησε στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, η ΤΕ Μεσσηνίας της ΚΟ Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 4 του Φλεβάρη και οι μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα «έστειλαν δυνατό, καθαρό, βροντερό μήνυμα στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στο κεφάλαιο: Πάρτε πίσω το κυβερνητικό σχέδιο - λαιμητόμο για την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης».

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», πρόσθεσε, «δεν έχει λυμένα τα χέρια της για να βάλει ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση και να συνεχίσει και σ' αυτό τον τομέα τη βρώμικη δουλειά που δεν ολοκλήρωσαν οι προηγούμενοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Δεν έχει λυμένα τα χέρια της να συνεχίσει με νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στις ομαδικές απολύσεις και το συνδικαλιστικό νόμο, όπως προβλέπεται από το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν όλα μαζί τα κόμματα της αστικής διαχείρισης.

Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 4 του Φλεβάρη, δείχνει ότι υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι του λαού μας, που λέει κάτι πρέπει να γίνει, δεν πάει άλλο».

Συμμετοχή στη δράση, για την οργάνωση, το περιεχόμενο και τις μορφές του αγώνα


Σε ό,τι αφορά τη συνέχεια και κλιμάκωση της πάλης, ο Δ. Κουτσούμπας, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε τα εξής:

«Εδώ, σ' αυτό τον αγώνα μπορεί ο εργάτης, ο άνεργος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο φτωχός αγρότης, ο νέος και η γυναίκα των λαϊκών οικογενειών τώρα να σκεφτεί πως θα πολλαπλασιάσει τη δύναμή του με τη συμμετοχή στη δράση, στη συνέλευση, στη συζήτηση για την οργάνωση της πάλης, για το περιεχόμενο και τις μορφές του αγώνα.

Εδώ, στον αγώνα μπορούν να απομονωθούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και τα υπόλοιπα τσιράκια του κεφαλαίου που τσάκισαν το εργατικό κίνημα, βάζοντάς το να υιοθετεί την "ανταγωνιστικότητα" και την "κερδοφορία του κεφαλαίου", να υιοθετεί δηλαδή ως δικά του, τα αιτήματα του ταξικού του αντίπαλου.

Εδώ μπορούν να γίνουν αποφασιστικά βήματα για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος με νέες δυνάμεις στη δράση, στο σωματείο, στην Επιτροπή Ανέργων, στον αγροτικό σύλλογο, στην επιτροπή των αυτοαπασχολούμενων, στο φοιτητικό - σπουδαστικό σύλλογο, στο γυναικείο σύλλογο.

Με νέες δυνάμεις, αλλά και με γραμμή σύγκρουσης - ανατροπής.

Με αλλαγή τελικά τάξης στην εξουσία και όχι γραμμή για αλλαγή διαχειριστών εντός του εκμεταλλευτικού συστήματος και των διεθνών λυκοσυμμαχιών του.

Εδώ, στον αγώνα, ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να αξιοποιήσει την πείρα του και να δει ότι οι αγώνες των πρώτων χρόνων της οικονομικής κρίσης, ενάντια στα μνημόνια, έφεραν τελικά μαζί με τις εναλλάξ κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ αλλά και τη συγκυβέρνησή τους στη συνέχεια, νέα μνημόνια, νέα μέτρα».

Πιο έμπειρος ο λαός να αποφύγει τις παγίδες και τις τρικλοποδιές του συστήματος

Ο Κώστας Λυμπερόπουλος, μαχητής του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ παρέδωσε στον Δ. Κουτσούμπα υλικό για το Αρχείο του ΚΚΕ
Ο Κώστας Λυμπερόπουλος, μαχητής του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ παρέδωσε στον Δ. Κουτσούμπα υλικό για το Αρχείο του ΚΚΕ
Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα και την τακτική της κυβέρνησης, ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε:

«Ο λαός μας πιο καθαρά σήμερα μπορεί να δει το νέο κάλπικο δίπολο που στήνεται: ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, Τσίπρας - Μητσοτάκης, "Αριστερά - Δεξιά", "πρόοδος - συντήρηση", για να κρύψουν ότι ο καβγάς δεν αφορά το λαό και τα δικαιώματά του αλλά το κεφάλαιο και τα προνόμια του, τα κέρδη του.

Αφορά στο ποιος, ποια κυβέρνηση και με ποιους πρόθυμους, μπορεί να υλοποιήσει, να "τρέξει" τις μεταρρυθμίσεις, για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση, να ανακάμψει τα κέρδη του.

Τώρα ο λαός μας είναι πιο έμπειρος και μπορεί να δει τις τρίπλες, τους ελιγμούς, που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, για να κερδίσει χρόνο, να αποπροσανατολίσει.

Μπορεί να αποφύγει τις παγίδες, να προσπεράσει τις τρικλοποδιές που το ίδιο το σύστημα έχει τη δυνατότητα να βάλει.

Γιατί τρικλοποδιές είναι και οι οικουμενικές που ακούγονται από τους γνωστούς λαγούς του συστήματος και οι νέες φτερούγες που ετοιμάζονται και τα κάλπικα δίπολα που ξαναστήνονται.

Αυτά τα σχέδια μπορεί να τα ανακόψει η μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία που μπορεί να ανοίξει το δρόμο της ρήξης και της σύγκρουσης με την εξουσία των μονοπωλίων, με γραμμή πάλης όχι αλλαγή διαχειριστών εντός του εκμεταλλευτικού συστήματος και των διεθνών συμμαχιών του, αλλά με γραμμή σύγκρουσης, ανατροπής και αποδέσμευσης από αυτά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ