Τρίτη 9 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Αναδιάταξη από την παρούσα Βουλή και «τεχνοκράτες»

Με το χαβά της αναδιάταξης της κυβερνητικής πλειοψηφίας και γενικότερα του αστικού πολιτικού σκηνικού, με κομπρεμί μέσα στην παρούσα Βουλή, ξορκίζοντας ταυτόχρονα τις πρόωρες εκλογές, κινούνται στο Ποτάμι.

Ο επικεφαλής τους, Στ. Θεοδωράκης, σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, εκτίμησε ότι «αν πάμε σε εκλογές, αυτό θα είναι η ταφόπλακα της οικονομίας». Κι ακόμα: «Είναι αστείο που κάποιοι, και μέσα στην κυβέρνηση, αφήνουν ως υπονοούμενο το ενδεχόμενο η χώρα να πάει ξανά σε εκλογές μέσα σε έξι μήνες. Πρέπει να αποφύγουμε τις εκλογές. Εχουμε όμως μια κακή κυβέρνηση (...) Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να αντιληφθεί τις ευθύνες του και να αναζητήσει απ΄ αυτή τη Βουλή μια άλλη κυβέρνηση».

Της οποίας «άλλης κυβέρνησης», δίνοντας το περίγραμμα, ξεκαθάρισε: «Εμείς δεν πιστεύουμε στις οικουμενικές κυβερνήσεις, γιατί αν είναι όλοι μέσα κανείς δε θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Ολοι θα προσπαθούν να διασώσουν τον εαυτό τους». Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι το Ποτάμι ανέκαθεν υπερασπιζόταν τη λύση «μιας κυβέρνησης επαϊόντων που θα έχουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τη χώρα για τα επόμενα χρόνια. Αυτήν την κυβέρνηση εάν και εφόσον συσταθεί εμείς έχουμε σκοπό να τη στηρίξουμε».

Να καταγραφούν και όσα είπε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπ. Δανέλλης, μιλώντας στον «Αθήνα 9.84», ζητώντας «ρεαλιστικές» διεκδικήσεις από μέρους των λαϊκών στρωμάτων: «Η κυβέρνηση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και οι κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς να μπουν σε έναν ειλικρινή διάλογο, όπου με δεδομένη αυτήν την πραγματικότητα και έχοντας ρεαλιστικά πλαίσια στις διεκδικήσεις και στην προώθηση των επιμέρους απόψεων, να μπορέσουμε να οδηγηθούμε σε έναν κοινό τόπο. Η χώρα (βλ. η εγχώρια καπιταλιστική οικονομία) δεν σηκώνει, αυτή την στιγμή, την αποσταθεροποίηση που βλέπουμε να έρχεται και η καταστροφή θα είναι δυσανάλογα βαριά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ