Τρίτη 17 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα αυταρχικά...

ΣΙΓΑ μη δεν τα ενέκριναν τα μέτρα καταστολής για τις διαδηλώσεις στη Γένοβα οι 15 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ χτες! Βέβαια, το τυπικό μέρος της δουλιάς κάνανε, μια και οι «ευρω... ασφαλίτες» έχουν φροντίσει πολύ καιρό πιο πριν για το ουσιαστικό.

Πάντως, είναι προφανές πως τους διακατέχει το πνεύμα που λέει ότι «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», μια και αποφάσισαν περί μόνιμων μέτρων καταστολής σε κάθε είδους διάσκεψη κορυφής.

Γιατί βέβαια φοβούνται (και δικαίως) ότι δεν είναι τυχαία η συνεχής διεύρυνση όσων αντιμετωπίζουν αρνητικά την περίφημη «παγκοσμιοποίηση» και καθόλου δε θα ήθελαν να δουν να αμφισβητούνται στα σοβαρά οι πολιτικές τους. Αλήθεια, τι είπε εκεί η Ελισάβετ Παπαζώη ...δε μάθαμε!

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ. Είναι και «φίλος της Ελλάδας», τώρα ο νέος πρόεδρος της ΔΟΕ, ο Ζακ Ρογκ. Και γιατί να μην είναι δηλαδή; Οταν μας επισκέπτεται, μια χαρά περνάει και τσάμπα, ενώ κάθε άλλο παρά ζημιωμένος θα βγει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Αμα έχουμε τέτοιους «φιλέλληνες», μπορούμε όντως να αισθανόμαστε σίγουροι για το μέλλον μας στο διεθνές σκηνικό. Οσο ...τους ταΐζουμε δηλαδή θα μας φέρονται καλά.

ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΠΝΟΗ πήρατε; Αν όχι, πάρτε και ...εκπνέετε αύριο Τετάρτη που θα περάσει ο καύσωνας. Σήμερα αισίως θα φτάσουμε τους 40 βαθμούς και να θυμάστε ότι οι μετρήσεις δε γίνονται στο κέντρο της Αθήνας όπου η ζέστη φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι ειδικοί προτείνουν τα συνήθη μέτρα: Οχι έκθεση στον ήλιο, πολλά υγρά, όχι άσκοπες μετακινήσεις, όχι κούραση. Εξαίρετες οι συμβουλές, αλλά αν είσαι Ελληνας μισθωτός, άντε να δούμε πώς θα τις εφαρμόσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ