Τρίτη 17 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αυτό θα πει ορθογραφία!

Οταν ο δημοσιογράφος έθιξε το θέμα της κρίσης στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Κακλαμάνης, πρόεδρος της Βουλής, τον καθησύχασε λέγοντας: «το ΠΑΣΟΚ είναι γάτα»! Δηλαδή, εφτάψυχο. Δηλαδή δεν παθαίνει τίποτα. Δηλαδή κακό σκυλί ψόφο δεν έχει. Ανατριχιαστικό. Και είναι πραγματικά ανατριχιαστικό όταν το ΠΑΣΟΚ με τη φανατική υποστήριξη της ΝΔ, φόρτωσε με συμφορές και εξευτελισμούς, την Ελλάδα και το ελληνικό λαό. Ιδιωτικοποίηση, που θα πει ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού και φυσικά αύξηση της ανεργίας, κατάργηση της μονιμότητας, σεισμόπληκτοι που μένουν ακόμα σε σπίτια(!!) που είναι ψυγεία το χειμώνα και φούρνοι το καλοκαίρι. Το Ασφαλιστικό που έκανε ακόμα και τους πεθαμένους ν' αγανακτήσουν, τους συνταξιούχους που λιμοκτονούν με ογδόντα και εκατό χιλιάδες το μήνα, το Τρομονόμο για να φιμώσουν το λαό και να μη μπορεί ούτε να διαμαρτυρηθεί, τους εξευτελισμούς όπως το «ευχαριστώ» για τα Ιμια και την παράδοση του Οτσαλάν. Και για να μην ξεχνάμε το δίδυμο αδέλφι του ΠΑΣΟΚ, την καραδοκούσα για την αλλαγή βάρδιας, τη Νέα Δημοκρατία, να θυμηθούμε ότι όταν, πριν από έντεκα χρόνια, η ΝΔ πήρε την κυβέρνηση, το πρώτο πράγμα που έκανε ο πρωθυπουργός της, ο κ. Μητσοτάκης, ήταν να δηλώσει στην αστυνομία: «Εσείς είστε το κράτος». Τον τρομονόμο τον είχε μέσα του. Και μπορούμε σίγουρα να πούμε ότι όταν σκοπός μιας κυβέρνησης είναι η προστασία και αύξηση του πλούτου των πλουσίων και η πάταξη κάθε αντίδρασης του λαού, ένας τρομονόμος είναι απαραίτητος.

Με αυτά τα δεδομένα είναι φανερό ότι όταν μιλάνε για νίκη δε ζητάνε την εξουσία για να οδηγήσουν το έθνος στην πρόοδο και την ασφάλεια, αλλά ζητάνε να ξαναψηφιστούν. Να τους δοθεί η κυβέρνηση για να υπηρετούν τα αφεντικά, για να συνεχιστεί η μισθοδοσία και προ παντός οι ωραίες οικονομικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο κυβερνών κόμμα. Το όραμα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι ΤΑΥΤΟΣΗΜΟ, γι' αυτό και μάχονται για το δικομματισμό με τη θερμή υποστήριξη του ΣΕΒ και της ολιγαρχίας που δεν τους αρέσουν οι εκπλήξεις της αναλογικής και των πολλών κομμάτων. Οι ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στα δυο κόμματα είναι σαν αυτές που υπάρχουν ανάμεσα σε δυο θυρωρούς του ίδιου ξενοδοχείου. Δηλαδή καμιά. Μόνο που όταν έχουν βάρδια έχουν και πολλά πουρμπουάρ. Οι χρυσές ευκαιρίες που λέγαμε. Το μόνο που τους ενώνει είναι η καρέκλα. Η φωνή με ξάφνιασε «Βάλτε ψαρόκολλα στα πανταλόνια σας καθίστε στην καρέκλα σας, και κρατηθείτε καλά, γιατί θα χάσετε και την καρέκλα και το πανταλόνι σας». Είχα ξεχάσει τον Αποστόλη που όρθιος πάνω από το κεφάλι μου, διάβαζε αυτά που έγραφα. «Εντάξει Αποστόλη, το έγραψα. Ευχαριστώ. Κάνε μια βόλτα τώρα».

Ο Αποστόλης είπε με τον τρόπο του αυτό που ξέρουμε όλοι. Δεν μπορούνε να αλλάξουν πολιτική, αλλά ούτε και θέλουν. Και οι υπουργοί που μιλάνε για αλλαγή πολιτικής και για διαφωνίες ας προσέχουν. Οσα περισσότερα λένε τόσο πιο γελοίοι και άνανδροι ξεφανερώνονται. Ιδιαίτερα οι πρωτοκλασάτοι ή τα ιστορικά μέλη όπως τους αρέσει να λέγονται. (Ο Αποστόλης πιστεύει ότι το πρωτοκλασάτοι τους πάει καλύτερα).

Δεν μπορούνε να πείσουνε κανένα πια ότι θ' αλλάξουν πολιτική. Αν θέλανε θα το είχανε κάνει. Το «Ιδού η Ρόδος» παρουσιάστηκε πολλές φορές μπροστά τους. Τώρα μπροστά τους βρίσκεται το Ιδού η κόπρος.

Ο συμβιβασμός έχει βάλει ταφόπετρα στην ελληνική λεβεντιά. Χρειάζεται καινούριο λεξικό για την ελληνική γλώσσα, οι λέξεις ηθική και ντροπή έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Οι εγκληματίες δικάζουν τα θύματα και κανείς από αυτούς που έχουν την αξίωση να κυβερνάνε το ελληνικό έθνος δε διαμαρτυρήθηκε.

Επειδή δεν έχω άλλα περιθώρια τελειώνω με ένα παράδειγμα που μας δίνει ένας «πρωτοκλασάτος» της ΝΔ. Με μια δήλωση του κ. Ανδριανόπουλου (στο ρ/σ «Σκάι»). Είπε ότι θεωρούσε «αναπόφευκτη την παράδοση του Μιλόσεβιτς» και εξηγεί γιατί. «Γιατί ο Μιλόσεβιτς αποτελεί μια ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ των ΗΓΕΤΩΝ και τον ΤΡΟΠΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ. (Τα κεφαλαία ήταν απαίτηση του Αποστόλη).

Ανορθογραφία, λοιπόν, ο Μιλόσεβιτς. Ανορθογραφία η αντίσταση. Σκύψτε και χαμογελάτε. Μην αλλάξτε στάση αν δε σας πουν οι Αμερικάνοι. Αυτό θα πει πατριωτισμός. Αυτό θα πει ορθογραφία. Αυτό θα πει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ομως, μέσα στους λαούς που ξεσηκώνονται σ' όλο τον κόσμο, υπάρχουν πολλοί ήρωες. Εκατομμύρια. Αλλά και αν παραδεχτούμε ότι ο Μιλόσεβιτς είναι ο μόνος ήρωας, ο μόνος εθνικός ηγέτης, ο μόνος σωστός άνθρωπος, θα πρέπει να τον ρίξουμε στην κοπριά για να πάρουμε άριστα... στην ορθογραφία ή να προσπαθήσουν αυτοί που κολυμπάνε μέσα στην κοπριά να βγούνε στον ήλιο.


Του
Τίτου ΒΑΝΔΗ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εσείς φταίτε, όχι εσείς φταίγατε(2005-04-03 00:00:00.0)
Τα ...προϋπολογιστικά(2003-12-19 00:00:00.0)
Υπαρξιακά ...προβλήματα(2003-01-12 00:00:00.0)
Η «ανασυγκρότηση» του ΠΑΣΟΚ(2000-05-09 00:00:00.0)
Εν αναμονή της «νέας» κυβέρνησης(2000-04-12 00:00:00.0)
Στον ίδιο λάκκο(1999-03-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ