Τρίτη 17 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τι λένε τώρα;

Αρκετές φορές, όταν οι κομμουνιστές αναφέρονται στους εντεινόμενους ταξικούς φραγμούς και διακρίσεις στο χώρο της Παιδείας, μερικοί χαμογελούν ειρωνικά, ενώ κάποιοι άλλοι σπεύδουν να αντιτάξουν κάποιους γενικόλογους και αυθαίρετους αφορισμούς.

Τα σημειώνουμε όλ' αυτά, με αφορμή επιστημονική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε 39 Λύκεια της Αθήνας και συμπεριέλαβε 3.380 μαθητές και μαθήτριες. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα συμπεράσματα της έρευνας αυτής, που δημοσιεύτηκαν στο «Βήμα», οι παράγοντες που καθορίζουν τις επιδόσεις των μαθητών στα βασικά μαθήματα της Μέσης Εκπαίδευσης, είναι κατά πρώτον λόγο το φροντιστήριο και κατά δεύτερο το μορφωτικό επίπεδο των γονιών - όπως και η δυνατότητα να βοηθούν τα παιδιά τους - και η ποιότητα του σχολείου. Παράγοντες, δηλαδή, που παραπέμπουν άμεσα σε κοινωνικο - οικονομικές παραμέτρους, είτε αφορούν αυτές την κατάσταση των οικογενειών των μαθητών, είτε αυτή των περιοχών που κατοικούν.

Τι λένε τώρα, λοιπόν, όσοι παριστάνουν τους ανήξερους για τον ταξικό και άδικο χαρακτήρα της καπιταλιστικής κοινωνίας μας;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ