Τρίτη 17 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κρατούν μακριά από τη Γένοβα τους ... ύποπτους ναυτεργάτες

Με πλήρη μυστικότητα και με πλήρωμα λειψό, αφού το ...«καθάρισαν» από κάθε ...«ύποπτο» ναυτεργάτη για «διατάραξη της δημόσιας τάξης», την περασμένη Πέμπτη, απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο «ΟΔΥΣΣΕΥΣ» με προορισμό τη Γένοβα, προκειμένου να ενταχθεί στο στόλο που έχουν διαθέσει οι Ελληνες εφοπλιστές για να ...εξυπηρετήσουν τη συνάντηση της G8.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Ν. Πηγαδά στο «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», ο πλοιοκτήτης Αν. Ποταμιάνος κατέβασε αυθαίρετα από το πλοίο δεκάδες Ελληνες ναυτεργάτες του πληρώματος, δίνοντάς τους υποχρεωτική 15ήμερη άδεια άνευ αποδοχών! Μάλιστα, διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιεύματος, ότι οι ναυτεργάτες που έμειναν εκτός είχαν κάποια ...κοινά σημεία, όπως ότι συμμετείχαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, απαιτούσαν τα δικαιώματά τους στο καράβι ή διάβαζαν «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ».

Η αυθαιρεσία του εφοπλιστή σε βάρος του πληρώματος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποκρύφτηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, το οποίο εξέδωσε την άδεια απόπλου στο πλοίο με μειωμένη σύνθεση. Το πλοίο βρίσκεται ήδη από το περασμένο Σάββατο στο λιμάνι της Γένοβας, ναυλωμένο επί 15 μέρες από τους διοργανωτές της Συνόδου και φορτωμένο με τους αστυνομικούς που έχουν επιφορτιστεί με το έργο της προστασίας των «8».

Οσον αφορά τους ναυτεργάτες που έμειναν έξω από το πλοίο, όταν αυτοί διαμαρτυρήθηκαν για τη διακριτική μεταχείριση σε βάρος τους, δέχτηκαν και τον εμπαιγμό! Ετσι πήραν απαντήσεις του τύπου: «Δε χρειάζεται όλο το πλήρωμα σε αυτό το ταξίδι». Επίσης, επειδή η εταιρία αυτή είναι «καρπός» της συνένωσης της πρώην εταιρίας Ποταμιάνου με την κυπριακή εταιρία ΛΟΥΙΣ ΚΡΟΥΖ ΛΑΪΝΣ, οι άνθρωποι του Ποταμιάνου απαντούσαν «οι Κύπριοι κάνουν κουμάντο» και οι Κύπριοι τούς έλεγαν: «Πηγαίνετε στον Ποταμιάνο»!

Να σημειωθεί ότι το πλοίο που αναμένεται να φιλοξενήσει τη Σύνοδο είναι το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο «ΓΙΟΥΡΟΠΙΑΝ ΒΙΖΙΟΝ» της ελληνικής εταιρίας ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΙΚ ΚΡΟΥΖ. Στην ίδια εταιρία ανήκουν τα πλοία «AZUR» και «MISTRAL», τα οποία, επίσης, έχουν ναυλωθεί από τους διοργανωτές. Οσο γι' αυτά που θα οικονομήσουν οι Ελληνες εφοπλιστές από αυτήν την ιστορία, είναι αρκετό να αναφερθεί ότι μόνο ο Ποταμιάνος για το πλοίο του «ΟΔΥΣΣΕΥΣ» θα παίρνει 340 εκατ. δραχμές τη μέρα!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ