Τρίτη 17 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Νέο κρούσμα φυλετικής βίας

ΣΤΟΟΥΚ ΟΝ ΤΡΕΝΤ.-

Μορφή επιδημίας τείνει να προσλάβει το φαινόμενο της φυλετικής βίας, αφού η μία μετά την άλλη διάφορες πόλεις της Αγγλίας «προσβάλλονται από την ασθένεια του φυλετικού μίσους».

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Στόουκ ον Τρεντ, στην Κεντρική Βρετανία, να παραδοθεί στη βία, όταν οργισμένες ομάδες νεαρών Ασιατών συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Αφορμή και πάλι η ανακοινωμένη πορεία του ακροδεξιού και νεοφασιστικού Βρετανικού «Εθνικού Κόμματος», η οποία τελικά δεν έγινε.

Ομως η σπορά του μίσους έχει ήδη φυτευτεί και έτσι οι εξαθλιωμένοι και άνεργοι Ασιάτες επιτέθηκαν στην αστυνομία με μπουκάλια, τούβλα και σπασμένες πλάκες. Από τις συγκρούσεις δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, αλλά συνελήφθησαν περίπου 50 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 31 ανήκουν στη λευκή κοινότητα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης. Από αυτούς, οι μισοί θα διωχτούν για διατάραξη δημόσιας τάξης και φθορά ξένης περιουσίας, διευκρίνισαν αστυνομικές πηγές.

Την περασμένη βδομάδα περισσότεροι από 200 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε ταραχές που σημειώθηκαν στο Μπράντφορντ, στο δυτικό Γιορκσάιρ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ