Πέμπτη 28 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δικάζονται ταξιτζήδες για κινητοποιήσεις του 2011

Με κατασκευασμένες κατηγορίες που τους βαραίνουν από τις μεγάλες κινητοποιήσεις του κλάδου το 2011, σέρνονται στα δικαστήρια ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ. Από τις αίθουσες των δικαστηρίων θα περάσουν το Φλεβάρη χιλιάδες ταξιτζήδες, αφού οι διώξεις που έχουν ασκηθεί φτάνουν τις 7.500, με ορισμένους να έχουν διπλά και τριπλά δικαστήρια. Από τις αρχές του μήνα μέχρι και το Μάρτη, έχουν επιδοθεί κλήσεις για δεκάδες δίκες, με κατηγορίες όπως η «παρακώλυση συγκοινωνιών» για τις κινητοποιήσεις που έγιναν το 2011 στο κέντρο της Αθήνας, στο λιμάνι του Πειραιά και σε σταθμούς διοδίων.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2011 οι αυτοαπασχολούμενοι αυτοκινητιστές είχαν οργανώσει πολύμηνες κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που στο πλαίσιο του λεγόμενου «ανοίγματος» των επαγγελμάτων παρέδιδε το «φιλέτο» των ταξί στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Να σταματήσουν οι διώξεις απαιτούν οι Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ. Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το παίζει υπερασπιστής των αδυνάτων, αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα να στέλνονται κλήσεις σε εκατοντάδες συναδέλφους για δίκες για τις μεγάλες κινητοποιήσεις του κλάδου το 2011. Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν για να μην αγωνιστούμε. Εμείς δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα ακόμα πιο μαζικά. Καλούμε την κυβέρνηση και τους δικαστές να σταματήσουν άμεσα τις διώξεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ