Πέμπτη 28 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
Απεργοσπαστικό «συντονισμό» καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, κόντρα στις προσπάθειες στησίματος απεργοσπαστικού μηχανισμού στο χώρο. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου έπιασε δουλειά. Σε "συντονιστικό" των αστικών συγκοινωνιών με θέμα την απεργία στις 4 Φλεβάρη, έγινε μεγάλη προσπάθεια να μην υπάρξει 24ωρη απεργία, τάχα για να μεταφέρουμε τους απεργούς στις συγκεντρώσεις.

Την ώρα που όλος ο κόσμος, από όλες τις κοινωνικές ομάδες βρίσκονται στους δρόμους (αγρότες, εργάτες, νεολαία, μικρομεσαίοι επαγγελματίες), με σύνθημα "Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο", έπιασαν δουλειά οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί.

Ακόμα και τα σωματεία (ΕΝΩΣΗ, ΗΣΑΠ και ΕΝΩΣΗ ΗΛΠΑΠ) που έχουν ήδη πάρει αποφάσεις για 24ωρη απεργία, καλούνται από το "συντονιστικό" να αναδιπλωθούν και να πάνε σε στάση εργασίας.

Ξεπερνώντας ορισμένοι και τους εαυτούς τους σε κουτοπονηριές, άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο για στάσεις εργασίας με διαφορετικές ώρες (άλλο σωματείο πρωί - βράδυ, άλλο σωματείο μεσημέρι κ.λπ.), δηλαδή να λειτουργεί η συγκοινωνία όλη την ημέρα! Αν αυτό δεν είναι απεργοσπασία τότε τι είναι;

Κανείς εργαζόμενος να μη δεχτεί να γίνει η αστική συγκοινωνία απεργοσπαστικός μηχανισμός της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Κανένας τίμιος συνδικαλιστής να μη δεχτεί τη ρετσινιά (με την ψήφο του σε ΔΣ), του απεργοσπάστη, ακούσια ή εκούσια. Η συμβολή των ΜΜΜ στην επιτυχία της 24ωρης απεργίας στις 4 Φλεβάρη είναι καθοριστική.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να γυρίσουν ξανά την πλάτη σε αυτές τις πλειοψηφίες και να δώσουν ισχυρή απάντηση με 24ωρη απεργία και συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 στην Ομόνοια».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org