Πέμπτη 28 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Δυναμώνει ο αγώνας από τον Εβρο έως την Κρήτη

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Περιφέρεια Ιωαννίνων
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Περιφέρεια Ιωαννίνων
Ανάλογες πρωτοβουλίες με αυτές στη Νίκαια, αναλαμβάνουν και τα άλλα μπλόκα που συντονίζονται στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων. Στα Γιάννενα, ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας, ο Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας και οι Επιτροπές Αγώνα Αγροτών και Κτηνοτρόφων του νομού έκαναν χτες κινητοποίηση στην Περιφέρεια.

Σε αποκλεισμό της Εθνικής οδού Πρέβεζας - Αρτας προχώρησαν χτες οι αγρότες της Πρέβεζας στο μπλόκο στο Λούρο. Ο Σύλλογος Πτηνοτρόφων του Νομού προστέθηκε στο μπλόκο. Σε αποκλεισμούς της γέφυρας της Αρτας προχωρούν καθημερινά οι αγρότες, που βρίσκονται στο μπλόκο για πέμπτη μέρα. Σε ανάλογους τρίωρους αποκλεισμούς προχώρησαν οι αγρότες στον κόμβο του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας.

Στα Χανιά έγινε χτες μαζική κινητοποίηση στη Δημοτική Αγορά, με κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων. Το κέντρο της πόλης κατακλύστηκε από τρακτέρ και οχήματα. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στην Εθνική Οδό Χανίων - Ηρακλείου, στην περιοχή «Μεγάλα Χωράφια» όπου συγκρότησαν μπλόκο και προχωρούν σε αποκλεισμούς του κόμβου.

Ανάλογη κινητοποίηση έγινε στο Ηράκλειο, με κάλεσμα των Αγροτικών Συλλόγων Αστερουσίων και Αρχάνων. Στο Ηράκλειο έχει συγκροτηθεί μπλόκο στον κόμβο Πραιτωρίων, το οποίο θα προχωρήσει σήμερα, στις 10 π.μ., σε συνέλευση, ενώ στις 11 π.μ. οι αγρότες θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου. Μπλόκο έχει συγκροτηθεί και στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου.

Στο Αίγιο, σε τρίωρους αποκλεισμούς της Νέας Εθνικής Οδού, στα βενζινάδικα προχωρούν οι αγρότες από το μπλόκο που συγκροτήθηκε το περασμένο Σάββατο, ενώ στην Αργολίδα παραμένει το μπλόκο στη Δαλαμανάρα. Την Τετάρτη συγκροτήθηκε μπλόκο στον Ερύμανθο, ενώ στη Μεσσηνία ενισχύεται το μπλόκο στον κόμβο Ασπροχώματος. Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου οργανώνει παναγροτικά - παλλεσβιακά συλλαλητήρια την Παρασκευή 29 Γενάρη στις 11 π.μ., στον κόμβο της Λάρσου και την Πέμπτη 4 Φλεβάρη, στις 11 π.μ., στην Επάνω Σκάλα (πρώην ΙΚΑ).

Στον Εβρο, οι αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο των Καστανιών, ενώ έχουν αποφασίσει κλιμάκωση με μαχητικά συλλαλητήρια μαζί με τους εργαζόμενους στις 4 του Φλεβάρη. Στο μπλόκο στη διασταύρωση της Νάουσας, καθημερινά εκφράζεται ενεργητικά η αλληλεγγύη του λαού της περιοχής. Στο μπλόκο στο Γυψοχώρι Πέλλας, κλιμάκιο του Συλλόγου Γυναικών της ΟΓΕ μετέφερε τη συμπαράσταση στον αγώνα τους.

Αποκλεισμοί δρόμων έγιναν χτες σε Τέμπη, Μάλγαρα, Δερβένι, Χαλκηδόνα, Κερδύλλια, Κουλούρα, Νισέλι, Αιγίνιο, Κατερίνη, Μαυροβούνι, Παλαιοκώμη, Πολύμυλο, κ.α. Επίσης, οι αγρότες έκλεισαν το τελωνείο των Ευζώνων. Σήμερα, προγραμματίζεται συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της «Agrotica».

Στις Σέρρες, έγινε κινητοποίηση συμπαράστασης στους αγρότες στο μπλόκο του Προμαχώνα. Επαγγελματίες και έμποροι έκλεισαν τα καταστήματά τους και το μεσημέρι, με κομβόι επαγγελματικών αυτοκινήτων οργανώθηκε πορεία προς τον Προμαχώνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνουν την πάλη, παίρνουν μέτρα για την καλύτερη οργάνωσή της(2017-02-02 00:00:00.0)
Σήμερα στήνεται το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας(2017-01-26 00:00:00.0)
Με ακόμα μεγαλύτερη ένταση(2009-01-22 00:00:00.0)
Με την ίδια ορμή!(2002-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ