Κυριακή 10 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ούτε ώρα χαμένη, ούτε βήμα πίσω!

Κλιμακώνονται οι πρωτοβουλίες για να απαντηθεί και με νέα απεργία το αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης

Από τη μαζική διαδήλωση της Παρασκευής
Από τη μαζική διαδήλωση της Παρασκευής
Μια πρώτη αποφασιστική απάντηση πήρε την περασμένη Παρασκευή η προσπάθεια της κυβέρνησης να κοροϊδέψει το λαό και να τον καταστήσει συνένοχο στη νέα σφαγή που ετοιμάζει για το Ασφαλιστικό. Από νωρίς το πρωί, συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ κατέλαβαν αιφνιδιαστικά το οδόστρωμα μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου και διαδήλωσαν ότι δεν κάνουν βήμα πίσω στην αντιπαράθεση για το έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση.

Λίγη ώρα αργότερα και ενώ ο υπουργός Εργασίας έδινε συνέντευξη Τύπου για να πανηγυρίσει επειδή οι μεγαλοεργοδότες στηρίζουν την πρόταση της κυβέρνησης, χιλιάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας και με πορεία κατευθύνθηκαν κι αυτοί προς το Μαξίμου. Την πρωτοβουλία της κινητοποίησης είχαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ και καλούσαν σ' αυτή δεκάδες ταξικά σωματεία της Αττικής και φορείς του κινήματος.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμποδίσει τη μαζική διαδήλωση να προχωρήσει πέρα από το φραγμό που έστησε η Αστυνομία στη Β. Σοφίας, απαντήθηκε δυναμικά και παρά την καταστολή η πορεία συνεχίστηκε μέχρι να συναντηθεί με τους διαδηλωτές που αποχωρούσαν εκείνη την ώρα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Την ίδια ώρα, οι απεργιακές αποφάσεις Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και σωματείων ξεπέρασαν τις 100. Για την προετοιμασία της απεργίας τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί, μεταξύ άλλων, οι εξής συσκέψεις και συνελεύσεις:

  • Σήμερα, Κυριακή 10/1: Εκτακτη Γενική Συνέλευση από το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Από το Σύνδεσμο Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, Γενική Συνέλευση στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
  • Τη Δευτέρα 11/1: Από σωματεία της Φθιώτιδας (Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Οικοδόμων, Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ) σύσκεψη στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λαμίας. Από τη Γραμματεία Νομού Καβάλας του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Εσπέρια». Από το ΣΕΤΗΠ, Γενική Συνέλευση στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ (Αριστοτέλους 11-15). Από τη Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, ανοιχτή σύσκεψη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιθέας (Αριστείδου 92).
  • Την Τετάρτη 13/1: Από τη Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ, σύσκεψη στις 7 μ.μ., στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (πλατεία Γεωργίου).

Τέλος, η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης υλοποιεί το παρακάτω πρόγραμμα συσκέψεων: Τρίτη 12 Γενάρη, 6 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Μετεώρων. Κυριακή 17 Γενάρη, 11 π.μ., σύσκεψη επαγγελματιών στο Στέκι της Λαϊκής Επιτροπής (Μαυρολεύκης 17, περιοχή «Παλιό Τέρμα» Πολίχνης). Τρίτη 19 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., σύσκεψη εργαζομένων στους ΟΤΑ, στο Στέκι της Λαϊκής Επιτροπής. Τετάρτη 20 Γενάρη, στις 7 μ.μ., σύσκεψη ανέργων στο Στέκι της Λαϊκής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ