Κυριακή 10 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διαχείριση απορριμμάτων για ποιον;

ο ποιον θα ωφελήσει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων έγινε κατανοητό κατά τις ομιλίες του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, αλλά και του προέδρου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργου Πατούλη, στο Φόρουμ «Διαχείριση Απορριμμάτων: Καλές Πρακτικές - Χρηματοδότηση. Αυτοδιοίκηση - Ιδιωτικός Τομέας», που έγινε την περασμένη Παρασκευή.

Ο πρώτος είπε με λίγα λόγια πως «δε μας ενδιαφέρει αν θα είναι μέσω ΣΔΙΤ ή όχι η διαχείριση», αλλά τα σημαντικά είναι «το κόστος διαχείρισης, η διάρκεια της σύμβασης, η χωροθέτηση και εντέλει η αξιοποίηση του υπολείμματος». Παράλληλα, ο δεύτερος ήρθε να ενισχύσει την παραπάνω άποψη, δείχνοντας για άλλη μια φορά πως η ΚΕΔΕ αποτελεί το στυλοβάτη των αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών. «Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο διάστημα η ΚΕΔΕ θα αναλάβει και νέες πρωτοβουλίες, προκειμένου να καλύψουμε το χαμένο χρόνο και να συμβάλλουμε δημιουργικά στην εθνική προσπάθεια να αποκτήσει επιτέλους η χώρας μας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων της, που θα ανταποκρίνεται στις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις, θα σέβεται το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών και, το κυριότερο, θα είναι οικονομικά βιώσιμο και δε θα κοστίζει ακριβά στους δημότες».

Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση έχει στόχο - και εδώ - την εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου, έχοντας, όπως ήταν λογικό, από κοντά και την ΚΕΔΕ. Αυτό που πρέπει να απαιτήσει ο λαός είναι 100% δημόσιο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων, όπου όλες οι υποδομές και τα εφόδια θα ανήκουν στο κράτος, που θα λειτουργούν με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Και όπως είναι φυσικό, όλα αυτά θα κινούνται μακριά από την ανταποδοτικότητα, που οδηγεί στην αφαίμαξη των λαϊκών νοικοκυριών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ