Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Πλούσια ολοήμερη εκδήλωση για τον Αθλητισμό

Από την πρωινή προπόνηση του Κώστα Μίσσα στους μικρούς αθλητές στην εκδήλωση του Δήμου Χαϊδαρίου
Από την πρωινή προπόνηση του Κώστα Μίσσα στους μικρούς αθλητές στην εκδήλωση του Δήμου Χαϊδαρίου
Ιδιαίτερα πλούσια και ενδιαφέρουσα ήταν η ολοήμερη αθλητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 12 Δεκέμβρη, στο Δήμο Χαϊδαρίου με σύνθημα «Αθλητισμός για όλους και όχι πολυτέλεια για λίγους». Στην εκδήλωση ως επίσημοι καλεσμένοι παραβρέθηκαν ο ομοσπονδιακός τεχνικός μπάσκετ και σύμβουλος της Ομοσπονδίας Κώστας Μίσσας και η Μαρία Ψυχουντάκη, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο ΤΕΦΑΑ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων άρχισε από νωρίς το πρωί στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής «Χρήστος Αγγουράκης», όπου ο Κώστας Μίσσας παρέα με μικρούς αθλητές από τις ακαδημίες τοπικών συλλόγων πραγματοποίησε μια προπόνηση εξηγώντας τα μυστικά του μπάσκετ. Κάτι που φυσικά εκτός του ενθουσιασμού των μικρών αθλητών προκάλεσε και το ενδιαφέρον των γονιών αλλά και όσων βρέθηκαν στις εξέδρες του κλειστού γυμναστηρίου.

Η σκυτάλη των εκδηλώσεων δόθηκε το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου με κεντρικά πρόσωπα τους δύο επίσημους καλεσμένους της εκδήλωσης διεξήχθησαν δύο σημαντικές συζητήσεις που αφορούσαν ζητήματα του Αθλητισμού.

Το απογευματινό μέρος άρχισε με ένα σύντομο χαιρετισμό προς τους καλεσμένους από τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Νίκο Καραγιάννη. Οπως τόνισε, η δημοτική αρχή θεωρεί ότι έχει μεγάλη ευθύνη στο να γνωστοποιήσει ευρέως την αξία της άθλησης και της φυσικής αγωγής και τα οφέλη τους αλλά και στο να αναδείξει ότι αυτά τα δύο σημαντικά ζητήματα πρέπει να είναι αγαθό για όλους και όχι να αποτελούν πολυτέλεια για λίγους.

Από την πλευρά του ο Κώστας Μίσσας μίλησε στους παρευρισκόμενους για τη συμβολή του μπάσκετ και γενικότερα του αθλητισμού στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού. Οπως επισήμανε, ο αθλητισμός για τα παιδιά πρέπει να είναι μέσο διασκέδασης και όχι μέσο πίεσης. Επίσης, υπογράμμισε πως είναι λαθεμένη η άποψη ότι σήμερα τα παιδιά δεν έχουν χρόνο για να αθληθούν, αλλά το θέμα είναι η διαχείριση του χρόνου. Την ίδια στιγμή, όπως είπε, είναι εμφανής η έλλειψη κινητικότητας που υπάρχει σήμερα στις μικρές ηλικίες αφού από τα παιδιά λείπει ακόμα και το παιχνίδι σε ελεύθερους χώρους, με αποτέλεσμα τα περισσότερα να μην ξέρουν ή να μην μπορούν ούτε να τρέξουν. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός εστίασε και στο γεγονός της έλλειψης κεντρικού σχεδιασμού για τον αθλητισμό από την πολιτεία, με αποτέλεσμα, όπως τόνισε, ο επηρεασμός των παιδιών να προέρχεται μόνο από την οικογένεια, το σχολείο, το περιβάλλον και το σύλλογο.

Στη δική της εισήγηση η Μαρία Ψυχουντάκη ανέλυσε το ρόλο που πρέπει να παίζουν οι γονείς ενός παιδιού που μπαίνει στον αθλητισμό, ρόλος που, όπως είπε, είναι αρκετά κρίσιμος και καθοριστικός για το ίδιο το παιδί. Στην ομιλία της ανέλυσε διεξοδικά τη συμπεριφορά που πρέπει να έχει η οικογένεια σε κάθε πλευρά που καλείται να αντιμετωπίσει ένα παιδί στον αθλητισμό, όπως η σχέση του με τον προπονητή και τους συμπαίκτες του, η διαχείριση της επιτυχίας ή της αποτυχίας του, το άγχος και η πίεση. Επίσης, καυτηρίασε τις ακραίες συμπεριφορές γονέων που προσπαθούν να παρέμβουν στην ψυχολογία του παιδιού με αποτέλεσμα να του κάνουν κακό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ