Πέμπτη 12 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» η Μαρία - Λουίζα Κατημερτζή

Η κηδεία της γίνεται σήμερα, στις 6 μμ, από το Νεκροταφείο Καισαριανής. Συλλυπητήρια της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα

«Εφυγε», χτες, απροσδόκητα και κηδεύεται σήμερα Πέμπτη 12 του Ιούλη, στις 6 το απόγευμα, από το Νεκροταφείο Καισαριανής, η Μαρία - Λουίζα Κατημερτζή, σύζυγος του δημάρχου Καισαριανής Γιώργου Κατημερτζή. Τα «θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο της αγαπημένης σου συντρόφισσας» εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με συλλυπητήριο τηλεγράφημά της στο σύντροφο Γιώργο Κατημερτζή.

Η Μαρία - Λουίζα Κατημερτζή γεννήθηκε στη Γερμανία το 1937. Το 1960 γνωρίστηκε με το σημερινό δήμαρχο Καισαριανής και παντρεύτηκαν το 1961 οπότε απέκτησαν και το πρώτο τους παιδί.

Το 1967 επιστρέφουν και εγκαθίστανται μόνιμα στην Ελλάδα, όπου αποκτούν το δεύτερο παιδί τους.

Η Μαρία - Λουίζα, υπήρξε μέλος του ΚΚΕ για μεγάλο διάστημα και συμμετείχε σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Γυναίκα με άποψη, στάθηκε σταθερά στο πλευρό του δημάρχου και τον στήριξε σε όλες τις δύσκολες στιγμές, φροντίζοντας ταυτόχρονα ως υποδειγματική μητέρα την οικογένειά της.

Η Καισαριανή αποχαιρετά σήμερα τη δημότισσά της εκφράζοντας τη συμπαράσταση όλων στον δήμαρχο Γιώργο Κατημερτζή και του εύχεται κουράγιο στη θλίψη του.

Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο της Καισαριανής αποφάσισε: Να παραχωρηθεί δωρεάν τάφος. Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στον δήμαρχο και την οικογένειά του. Να καταθέσει στεφάνι και να εκφωνήσει επικήδειο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι κομματικές οργανώσεις Καισαριανής του ΚΚΕ, εκφράζουν τη βαθιά λύπη τους και συμπαράσταση στο βαρύ πένθος του συντρόφου δημάρχου Καισαριανής Γιώργου Κατημερτζή και της οικογένειά του για τον απροσδόκητο θάνατο της συζύγου του Μαρίας - Λουίζας Κατημερτζή που, όπως τονίζεται, συμμετείχε ενεργά στους αγώνες του Κόμματος για δημοκρατία, κοινωνική προκοπή και σοσιαλισμό. Οι κομματικές οργανώσεις Καισαριανής, στη μνήμη της προσφέρουν το ποσό των 60 χιλιάδων δραχμών στο «Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ