Πέμπτη 12 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οπως τους συμφέρει

Και για να καταλάβετε ακόμη περισσότερο, πώς κόβουν και ράβουν στα μέτρα τους οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις το διεθνές και όποιο άλλο δίκαιο, σας θυμίζουμε τι έχει συμβεί με τον αιμοσταγή δικτάτορα της Χιλής τα τελευταία χρόνια.

Ο Πινοτσέτ κρατήθηκε για αρκετό χρονικό διάστημα στη Μ. Βρετανία - όπου είχε πάει για λόγους υγείας - μέχρι να αποφασίσουν τα βρετανικά δικαστήρια αν θα τον εκδώσουν ή όχι στην ισπανική Δικαιοσύνη, προκειμένου να δικαστεί για απαγωγές και δολοφονίες Ισπανών πολιτών στον καιρό της παντοκρατορίας του. Τελικά, ο Τζακ Στρο, τότε Βρετανός υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης του Τ. Μπλερ, αρνήθηκε την έκδοση του Πινοτσέτ στην Ισπανία, επικαλούμενος την εθνική κυριαρχία της Χιλής και, επομένως, το δικαίωμα της ίδιας της χώρας, να δικάσει τον δικτάτορα.

Στην περίπτωση του Σλ. Μιλόσεβιτς, βέβαια, μόνο την εθνική κυριαρχία της Γιουγκοσλαβίας δε σκέφθηκαν οι Μπους, Μπλερ και οι υπόλοιποι της παρέας τους. Είπαμε, ο ένας ήταν «παιδί» των Αμερικανών, ο άλλος τόλμησε να τους σηκώσει κεφάλι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ