Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προετοιμάζουν τις πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις

Κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στις πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρέθυμνο στις 17, 16 και 15 Δεκέμβρη, αντίστοιχα, απευθύνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις. Πιο συγκεκριμένα:

  • Στην Αθήνα η συγκέντρωση των συνταξιούχων θα γίνει την Πέμπτη 17/12, στις 11 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Θα συμμετάσχουν συνταξιούχοι από Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο.
  • Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη 16/12, στις 11 το πρωί, στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους. Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν επίσης συνταξιούχοι από Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη και Ηπειρο. Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας καλούν σε μαζική συμμετοχή και ανακοινώνουν ότι η αναχώρηση θα γίνει στις 8 π.μ. από το δημαρχείο Βόλου.
  • Τέλος, την Τρίτη 15/12 θα γίνει παγκρήτια συγκέντρωση συνταξιούχων στο Ρέθυμνο.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν σε ξεσηκωμό μαζί με τους εργαζόμενους, γιατί «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση στη Βουλή το νέο πακέτο με τα αντιασφαλιστικά μέτρα του τρίτου μνημονίου, που από κοινού ψήφισε με τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι. Αυτή είναι η απαίτηση της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για τη μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης και ρίχνει τους συνταξιούχους στον Καιάδα. Τα νέα αυτά μέτρα θα προστεθούν σε όσα μέχρι τώρα τσάκισαν τη ζωή μας, θα αποτελειώσουν ό,τι έχει απομείνει από τα κοινωνικο-ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλου του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ