Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗ ΝΔ
Ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την εταιρεία

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία ανάμεσα στη ΝΔ και την εταιρεία που καλείται να υποστηρίξει τεχνικά τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 20 Δεκέμβρη. Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, οι τέσσερις υποψήφιοι και τα επιτελεία τους επεξεργάζονται την τακτική τους κυρίως για την περίοδο μετά την ανάδειξη νέου προέδρου, αφού το ζητούμενο των επιχειρηματικών ομίλων που στηρίζουν τον έναν ή τον άλλο υποψήφιο, είναι η συναίνεση με την κυβέρνηση στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά και η δημιουργία ενός νέου πόλου στο αστικό πολιτικό σύστημα, που θα μπορεί να λειτουργήσει ως εφεδρεία για την αστική κυβερνητική διαχείριση.

Πάντως, η σύγκρουση συμφερόντων με αφορμή την εκλογή νέου προέδρου είναι περισσότερο από εμφανής και μάλιστα πολλοί εκ των υποψηφίων φωτογραφίζουν με δηλώσεις τους ακριβώς αυτό. Για παράδειγμα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, σε χτεσινή του συνέντευξη, δήλωσε ανάμεσα σε άλλα: «Η ΝΔ χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, να γίνει ένα κόμμα των πολλών και όχι ένα κόμμα των λίγων, των συστημάτων, των μηχανισμών, που έχει γίνει σήμερα». Βεβαίως, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα εντός της ΝΔ, αναφέρουν ότι και ο συγκεκριμένος υποψήφιος στηρίζεται από συστήματα και μηχανισμούς, όπως και οι υπόλοιποι.

Με δήλωσή του, ο Αδωνις Γεωργιάδης κάνει λόγο για επιχειρηματίες που επιθυμούν να χειραγωγήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα στη ΝΔ, με αφορμή τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εταιρείες που πραγματοποίησαν τις τελευταίες δύο δημοσκοπήσεις είναι ανύπαρκτες, καθώς δεν πληρούν τα κριτήρια για να διενεργούν τέτοιου είδους έρευνες. «Ποιοι επιχειρηματίες έβαλαν χρήματα για να καθοδηγήσουν την ψήφο του νεοδημοκράτη;» διερωτήθηκε ο Αδ. Γεωργιάδης, καθιστώντας σαφές ότι οι δύο εταιρείες πρέπει να καταγγελθούν.

Ολοι τους, πάντως, έχουν ξεκαθαρίσει πως το ζήτημα είναι η υλοποίηση πολιτικής προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων. Σε σχέση με αυτό, είναι χαρακτηριστικό αυτό που δήλωσε χτες ο Απ. Τζιτζικώστας, περί ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας. «Το μόνο παράλληλο πρόγραμμα και το μόνο ισοδύναμο που μπορεί να σταθεί στη χώρα σήμερα, είναι να στραφεί η χώρα μας στην ελεύθερη οικονομία» είπε και ακριβώς αυτό είναι που τσακίζει εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, γενικά τα λαϊκά στρώματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ