Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
«Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια για λίγους, είναι δικαίωμα για όλους»

Κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου η ολοήμερη αθλητική εκδήλωση στο κλειστό της «Νήαρ Ηστ», την Κυριακή 29 Νοέμβρη

Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης Μιχάλης Λεάνης (αριστερά) Νίκος Παππάς (κέντρο) Κώστας Μίσσας (δεξιά), ενώ απαντούν στις ερωτήσεις του κόσμου
Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης Μιχάλης Λεάνης (αριστερά) Νίκος Παππάς (κέντρο) Κώστας Μίσσας (δεξιά), ενώ απαντούν στις ερωτήσεις του κόσμου
Στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους και όχι πολυτέλεια για λίγους και σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, σε διοργάνωση και ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 29 Νοέμβρη, στην Καισαριανή, η ολοήμερη αθλητική εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού τα Τμήματα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ και της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο κλειστό γήπεδο της «Νήαρ Ηστ», που αποτέλεσε το χώρο της εκδήλωσης, ο κόσμος τόσο στο πρωινό πρόγραμμα, που είχε ως αντικείμενο τη γνωριμία με το μπάσκετ, όσο και στο απογευματινό που σειρά πήραν τα μαχητικά αθλήματα και η Πάλη, έδωσε μαζικό «παρών». Τα όσα έγιναν εντός του αγωνιστικού χώρου κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον όσων βρέθηκαν στις εξέδρες, ενώ την ίδια στιγμή όλοι φρόντισαν να προμηθευτούν την πολύ ενδιαφέρουσα μπροσούρα με τις θέσεις του ΚΚΕ για τη Φυσική Αγωγή στην Εκπαίδευση, που υπήρχε στην είσοδο του σταδίου και διανεμόταν δωρεάν.

Η παρουσίαση του μπάσκετ

Την αυλαία της εκδήλωσης άνοιξε το πρωί της Κυριακής η ειδική προπόνηση μπάσκετ με παιδιά από τις ακαδημίες της «Νήαρ Ηστ», που πραγματοποίησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και ειδικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Μπάσκετ Κώστας Μίσσας. Σε αυτήν, ο πολύπειρος προπονητής έδειξε στους μικρούς αθλητές τα μυστικά του αθλήματος την ώρα που το κοινό παρακολουθούσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα εξηγούσε ο Κώστας Μίσσας. Την πρότυπη προπόνηση παρακολούθησε και ο διεθνής μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, η παρουσία του οποίου αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τους μικρούς αθλητές που συνομίλησαν και φωτογραφήθηκαν μαζί του.

Η παρουσία του διεθνούς μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά κέντρισε το ενδιαφέρον ιδιαίτερα των παιδιών
Η παρουσία του διεθνούς μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά κέντρισε το ενδιαφέρον ιδιαίτερα των παιδιών
Μετά την ολοκλήρωση της ειδικής προπόνησης, ακολούθησε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση των καλεσμένων Κώστα Μίσσα και Νίκου Παππά και συντονιστή τον αθλητικογράφο Μιχάλη Λεάνη με τον κόσμο. Οι ερωτήσεις απ' όσους βρέθηκαν στις εξέδρες του κλειστού της «Νήαρ Ηστ» προς το πάνελ έπεφταν... βροχή, με τους καλεσμένους να λύνουν απορίες και να λένε τη γνώμη τους για μια σειρά σημαντικά θέματα. Το εύρος της συζήτησης ήταν μεγάλο και πολύπλευρο: Αναλύθηκαν τόσο ζητήματα που αφορούσαν ειδικά το άθλημα του μπάσκετ, αλλά και γενικότερα για τον αθλητισμό, τη βία στους αγωνιστικούς χώρους, τη σημερινή κατάσταση στον αθλητισμό, το ρόλο που πρέπει να έχουν οι γονείς ενός παιδιού όταν αυτό ξεκινάει τον αθλητισμό κ.ά.

Μιλώντας στο «Ριζοσπάστη» για την παρουσία του στην εκδήλωση, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Μίσσας χαρακτήρισε πολύ σημαντική την εκδήλωση, αλλά και τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ του ΚΚΕ και της Ομοσπονδίας μπάσκετ, με σκοπό την προβολή του αθλήματος. Μια προβολή που, όπως είπε, έχει διπλό σκοπό: Και να προσεγγιστεί το μπάσκετ με μια διαφορετική λογική ως άθλημα, ενταγμένο σε μια γενικότερη και πλατύτερη μορφή του αθλητισμού, αλλά και να δώσει το δικαίωμα να υπάρξει μια άμεση επαφή με τα παιδιά, τους προπονητές, τους γονείς, προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά και ανάλογα με το ρόλο του καθενός στα ζητήματα του αθλητισμού. Οπως επισήμανε ο Ελληνας τεχνικός, ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους και τέτοιου είδους εκδηλώσεις αποτελούν και ένα εφαλτήριο, προκειμένου να υπάρχει εισαγωγή ολοένα και περισσότερων παιδιών στον αθλητισμό. Μιλώντας ειδικά για το μπάσκετ και τις μικρές ηλικίες, ο Κώστας Μίσσας εξήγησε πως πάνω απ' όλα, με τη συμβολή των γονιών, το παιδί θα πρέπει πρώτα να αγαπήσει το ίδιο το άθλημα και να κερδίσει απ' τα οφέλη που αυτό του προσφέρει σε μια σειρά τομείς, όπως η πειθαρχία, η κοινωνικοποίηση, η φυσική κατάσταση.

Η παρουσίαση των μαχητικών αθλημάτων και της Πάλης

Από την παρουσίαση του Παγκρατίου
Από την παρουσίαση του Παγκρατίου
Μετά το μεσημεριανό διάλειμμα, οι κερκίδες του γηπέδου ξαναγέμισαν το απόγευμα, όπου σειρά στο πρόγραμμα πήρε η παρουσίαση των αθλημάτων του Παγκρατίου, του Τάε Κβον Ντο και της Πάλης. Οι επιδείξεις των αθλητών απ' το κάθε άθλημα στο ταπί, που είχε στρωθεί στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου, προκάλεσαν και πάλι το ενδιαφέρον των θεατών, ενώ ξεχωριστό τόνο έδωσαν οι επιδείξεις από τις μικρές ηλικίες σε Παγκράτιο και Τάε Κβον Ντο.

Την παρουσίαση του αθλήματος της Πάλης ανέλαβε η ολυμπιονίκης του αθλήματος και νυν προπονήτρια Βούλα Ζυγούρη, η οποία σε δηλώσεις της στο «Ριζοσπάστη» τόνισε: «Η παρουσία της Πάλης, για μια ακόμη φορά, σε εκδηλώσεις του ΚΚΕ υπάγεται στην απόφαση της Ομοσπονδίας του αθλήματος να είναι αρωγός σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται και προάγουν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την υγεία. Το άθλημά μας ανήκει στην κοινωνία και όποιος φορέας έχει τη διάθεση να το εντάξει στους κόλπους του, εμείς θα είμαστε αρωγοί. Μια τέτοια προσπάθεια γίνεται και από πλευράς ΚΚΕ, η οποία είναι πολύ σημαντική, αφού οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται έχουν οργάνωση και αποτελούν πρόσφορο έδαφος για συνεργασία και για τους στόχους της Ομοσπονδίας». Οπως η υπογράμμισε η Βούλα Ζυγούρη, ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους και ως τέτοιο θα πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλα τα μέλη της κοινωνίας. Επίσης, χαρακτήρισε πλάνη τη λογική ότι «ο αθλητισμός κοστίζει» και γι' αυτό θα πρέπει να υπάρχουν περικοπές, αφού όπως είπε τα ανταποδοτικά οφέλη του αθλητισμού στην κοινωνία, στην υγεία κ.τ.λ. είναι πολύ περισσότερα.

Από την παρουσίαση του Τάε Κβον Ντο
Από την παρουσίαση του Τάε Κβον Ντο
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάε Κβον Ντο «Ελπίδες» Καισαριανής, Γιώργος Καλογερόπουλος, παρουσίασε στην εκδήλωση το άθλημα. Σε δήλωσή του ευχαρίστησε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για την πρόσκληση. Οπως εξήγησε, το άμεσο ενδιαφέρον του Συλλόγου είναι ο αθλητισμός ως δικαίωμα για όλους και όχι ο πρωταθλητισμός. «Ενας καλός αθλητής μπορεί να γίνει πρωταθλητής. Ωστόσο, όλοι έχουν δικαίωμα στην άθληση, όλοι πρέπει να αθλούνται ασχέτως ηλικίας». Ο ίδιος μάς μίλησε και για τις δυσκολίες που χρειάζεται να αντιμετωπίσει σήμερα ένας Σύλλογος, προκειμένου να επιβιώσει ή να κάνει μια αξιόλογη προσπάθεια.

Από το Δήμο Καισαριανής, η αντιδήμαρχος Παιδείας - Πολιτισμού - Αθλητισμού Κανέλλα Γεωργοπούλου, μιλώντας στο «Ριζοσπάστη», επισήμανε πως τέτοιου είδους ενέργειες έχουν σκοπό να δείξουν στο πλατύ κοινό τα ευεργετήματα της άθλησης, ενώ στάθηκε και στην παρουσία τοπικών σωματείων του Δήμου. Υπογράμμισε πως πρόθεση του Δήμου Καισαριανής είναι να υιοθετήσει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, αλλά και να πραγματοποιήσει τις δικές του με πρώτο μέλημα η νεολαία να στραφεί με τους καλύτερους όρους στον αθλητισμό, προκειμένου να αξιοποιήσει τα ευεργετήματα που προσφέρει σε υγεία, διαμόρφωση προσωπικότητας και ψυχοσωματική ανάπτυξη.


Οι αθλητές της πάλης ετοιμάζονται να αρχίσουν την επίδειξή τους
Οι αθλητές της πάλης ετοιμάζονται να αρχίσουν την επίδειξή τους

Ο κόσμος στις εξέδρες στο στάδιο της Νήαρ Ηστ
Ο κόσμος στις εξέδρες στο στάδιο της Νήαρ Ηστ

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org