Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η Κοινωνική Ασφάλιση μας αφορά όλους!

Με αφορμή την εγκληματική επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό, η ΚΝΕ απευθύνεται στη νεολαία με μια ανακοίνωση όπου εξηγεί τη σημασία της Κοινωνικής Ασφάλισης, του λαϊκού δικαιώματος που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα, ενώ σημειώνει ότι η νέα επίθεση κατά της Κοινωνικής Ασφάλισης θίγει τους πάντες και καλεί τη νεολαία στον αγώνα, τονίζοντας ότι η αντιασφαλιστική λαίλαπα μπορεί να ανατραπεί μόνο με οργανωμένη μαζική δράση παντού.

Αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Νέα, νέε,

Ετοιμαζόμαστε τώρα για μεγάλο αγώνα. Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν αφορά μόνο τους γονείς και τους παππούδες μας! Μας αφορά όλους!

Η κυβέρνηση, μαζί με τα αρπακτικά του μεγάλου κεφαλαίου, αμείωτα συνεχίζουν να ορμούν σε ό,τι έχει απομείνει από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.

Καμιά αναμονή! Καμιά υποταγή! Να μην πάει στο βρόντο η οργή μας!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, διατηρώντας όλους τους νόμους και τις πολιτικές αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζει και νέα βάρβαρα μέτρα, δήθεν απαραίτητα για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος.

Διαπράττουν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ένα έγκλημα σε βάρος όλων των εργατικών - λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους.


Η νέα επίθεση κατά της Κοινωνικής Ασφάλισης θίγει τους πάντες!

Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως μπορεί να νομίζουν πολλοί. Είναι η προστασία της υγείας τόσο κατά τον εργάσιμο βίο όσο και μετά, οι παροχές Υγείας - Πρόνοιας, στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο.

Ασφαλιστικό είναι και η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας που παρέχουν το ΙΚΑ και άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

Το Ασφαλιστικό αποτελεί ένα ολόκληρο πλέγμα, που αφορά την Υγεία, την Πρόνοια, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα επιδόματα. Ζητήματα ζωής και θανάτου πραγματικά για κάθε νέο, είτε δουλεύει είτε θα βγει να δουλέψει σε λίγο καιρό. Επί της ουσίας, μας λένε να ξεχάσουμε πως θα υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα καλύπτει τον εργαζόμενο και την οικογένειά του, αλλά η Ασφάλιση θα γίνει ατομική υπόθεση. Το κράτος θα εξασφαλίζει μόνο πενιχρές υπηρεσίες επιπέδου πτωχοκομείου και για τα υπόλοιπα θα πρέπει να κάνεις ιδιωτική ασφάλιση, δηλαδή να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη για να είσαι εξασφαλισμένος, ότι αν σου τύχει κάτι θα έχεις ένα γιατρό, ένα νοσοκομείο, ακόμα και σύνταξη.

Δεν παζαρεύουμε τη ζωή μας! Η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση είναι αιτία πολέμου!

Η επίθεση που έχει εξαπολύσει η αστική τάξη στην Κοινωνική Ασφάλιση μας αφορά όλους και πρώτα τους νέους εργαζόμενους, ανέργους, σπουδαστές.

Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις των εργαζομένων. Ολα τα παραπάνω δε δωρίστηκαν στην εργατική τάξη από κανέναν. Κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες τον προηγούμενο αιώνα, όπως ήταν, για παράδειγμα, η ηρωική απεργία των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη, το Μάη του 1936. Επιπλέον, οι παραπάνω παροχές στηρίζονται σε πόρους που έχουν προκύψει από τον ιδρώτα των ίδιων των εργαζομένων. Ο λαός τα έχει πληρώσει με το παραπάνω!

Να μην επιτρέψουμε τις εγκληματικές συνέπειες στη ζωή των νέων!

Κανένας δε γλιτώνει! Στέλνουν την εργατική τάξη δεκάδες χρόνια πίσω!

Οδηγούν τους εργαζόμενους και τους νέους στην ατομική ιδιωτική ασφάλιση, στα νύχια των ασφαλιστικών εταιρειών. Ανοίγουν πάνω στις δικές μας πλάτες νέους δρόμους κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο, κατεύθυνση αποφασισμένη και σχεδιασμένη εδώ και χρόνια στα πλαίσια της ΕΕ.

Να μην περάσει η σπέκουλα της κυβέρνησης περί χρεοκοπίας των Ταμείων. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια κορόιδευαν, όταν με βάρβαρα μέτρα δήθεν έσωζαν το ασφαλιστικό σύστημα. Λεηλάτησαν εισφορές και αποθεματικά. Χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία πάνω από 50 δισ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους δεν έχουν καμία ευθύνη. Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία που ευθύνονται για τα άθλια μεροκάματα, την εισφοροδιαφυγή, την ανεργία, τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τη μερική απασχόληση, την καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων.

Να μην επιτρέψουμε σε εργοδοσία και κυβέρνηση να διαλύσουν την Κοινωνική Ασφάλιση που κατακτήθηκε με τους αγώνες και το αίμα της εργατικής τάξης.

Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι λαϊκό δικαίωμα. Δεν το θυσιάζουμε στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρήσεων

Τώρα να σημάνει συναγερμός! Στους χώρους δουλειάς, στις σχολές να ανοίξει η συζήτηση, να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις. Η υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, η διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο ύψος των σύγχρονων αναγκών να γίνει βασική αιχμή, μαζί με τα αιτήματα για αξιοπρεπή μισθό, ωράρια, προστασία των ανέργων, της λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Να βγούμε στην αντεπίθεση, με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών και να διεκδικήσουμε ενιαίο, υποχρεωτικό, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ολοι στον αγώνα!

Ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε το φόβο, τα εκβιαστικά διλήμματα, είναι η συλλογική δράση, η οργάνωση και ο αγώνας, η εμπιστοσύνη στη δύναμη της εργατικής τάξης και των παιδιών της. Αυτή είναι που παράγει όλο τον πλούτο.

Η αντιασφαλιστική λαίλαπα μπορεί να ανατραπεί μόνο με οργανωμένη μαζική δράση παντού!», καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΝΕ και κλείνει με το σύνθημα: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ