Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία την Τρίτη στην «Carrefour - Μαρινόπουλος»

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στα καταστήματα και τις αποθήκες της «Carrefour - Μαρινόπουλος» προχωρούν οι εργαζόμενοι την Τρίτη 1η Δεκέμβρη, με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στηρίζει την απόφαση των εργαζομένων να βάλουν φραγμό στα σχέδια της εργοδοσίας, που κλείνει καταστήματα, απολύει συναδέλφους τους, μειώνει μισθούς μέσω ατομικών συμβάσεων. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, με συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 3 Δεκέμβρη.

Οπως σημειώνει, «όλο αυτό το μπαράζ της επίθεσης της εργοδοσίας "Μαρινόπουλος" σε εργαζόμενους με στοιχειώδη δικαιώματα εντάσσεται σε σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική στον κλάδο, την ώρα που γίνονται σοβαρές ανακατατάξεις στο χώρο, που δυναμώνει ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ, για το ποιος θα επικρατήσει στην αγορά, ποιος θα έχει περισσότερες πωλήσεις και τζίρο».

Επιπλέον, «η επίθεση της εργοδοσίας συνδέεται και με τη συμφωνία της εργοδοσίας με τράπεζες για δανειοδότηση της εταιρείας. Η έγκριση δανειοδότησης προϋποθέτει ελαχιστοποίηση του "εργατικού κόστους" για εξασφάλιση των τραπεζών ως προς την εξόφληση των δανείων». Ο Σύλλογος καλεί σε πάλη για: Καμία απόλυση, καμία ατομική σύμβαση, καμία μείωση μισθών. Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις. Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο - 8ωρο - 5θήμερο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλούν σε αγωνιστική ετοιμότητα μπροστά σε όλα τα ενδεχόμενα(2017-01-05 00:00:00.0)
Τα πανηγύρια των ομίλων δεν αφορούν τους εργαζόμενους(2016-09-02 00:00:00.0)
Πανεξόρμηση σε δεκάδες καταστήματα του «Μαρινόπουλου»(2016-07-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ