Πέμπτη 5 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ»
Καλούν σε αγωνιστική ετοιμότητα μπροστά σε όλα τα ενδεχόμενα

«Οι μισθοί μας, τα δεδουλευμένα μας, η ζωή μας δεν μπορεί να δεσμεύονται και να εξαρτώνται από δικαστικές αποφάσεις, από τα επιχειρηματικά παιχνίδια». Τα παραπάνω ξεκαθαρίζουν με ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Αγώνα των εργαζομένων στο «Μαρινόπουλο».

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί τη μισθοδοσία του Δεκέμβρη, ενώ «Μαρινόπουλος» και «Σκλαβενίτης» προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα αναμονής μπροστά στην απληρωσιά που προδιαγράφεται. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι Επιτροπές, στα σχέδιά τους αξιοποιούν και το επιχειρησιακό Σωματείο.

Τις επόμενες μέρες, οι Επιτροπές θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν τη δράση τους μπροστά στις νέες εξελίξεις. Καλούν τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα, μπροστά σε όλα τα ενδεχόμενα που είναι ανοιχτά και σε συσπείρωση στα κλαδικά σωματεία και τις επιτροπές σε κάθε κατάστημα.

Στην ανακοίνωσή τους, οι Επιτροπές αναφέρουν, μεταξύ άλλων: «Με την πλάτη των εργαζομένων, οι δύο επιχειρηματικοί όμιλοι άντλησαν νέα ενδιάμεση χρηματοδότηση από τις τράπεζες, που αθροίστηκε στις προηγούμενες και σήμερα, για μια ακόμα φορά, τα δεδουλευμένα, ο κόπος των εργαζομένων βρίσκονται "στον αέρα", μπροστά στα διάφορα παιχνίδια των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου που εξελίσσονται γύρω μας.

Η εργοδοσία αξιοποιεί ως γραφείο Τύπου το μηχανισμό του επιχειρησιακού σωματείου. Οι άνθρωποι της εργοδοσίας πήραν και παίρνουν μέρος σε ανοιχτές και κλειστές συσκέψεις με τράπεζες, με κυβερνητικά στελέχη, στηρίζοντας και υπογράφοντας εν λευκώ όλες τις αξιώσεις της. Δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντά μας, με τις διεκδικήσεις μας. Δεν έχουν καμία σχέση με τους αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα, σε αρκετά καταστήματα και πόλεις.

Οι Επιτροπές Αγώνα που συγκροτήθηκαν σε καταστήματα της Αττικής, μαζί με το σωματείο "Μαρινόπουλου" στη Θεσσαλονίκη και τα κλαδικά σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων σε όλη τη χώρα, έφεραν στο προσκήνιο με τους αγώνες τους, τις απεργίες, τις στάσεις εργασίας, όλη την προηγούμενη περίοδο τα πραγματικά αιτήματα των εργαζομένων, τις διεκδικήσεις που πρέπει να έχουν οι συνάδελφοί μας στο "Μαρινόπουλο". Οι πιέσεις που ασκήθηκαν μέσα από αυτούς τους αγώνες, οδήγησαν σε υποχωρήσεις την εργοδοσία, σε άμεση καταβολή δεδουλευμένων».

Οι Επιτροπές Αγώνα καλούν τους εργαζόμενους σε συνέχιση του αγώνα, διεκδικώντας: Να μην απολυθεί κανένας. Καμία οικειοθελής αποχώρηση. Καμία βλαπτική μεταβολή στη σύμβαση ή μείωση μισθών. Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών. Οι οποιεσδήποτε μετακινήσεις να γίνονται με γνώμονα την κατοικία των εργαζομένων και όχι τις ανάγκες της εταιρείας και να έχουν μόνιμο χαρακτήρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ