Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας

Απεργία την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη θα κάνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Στις 2/12 θα γίνει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. Στο μεταξύ, στάση εργασίας (10 π.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Υγείας, πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας. Ανάμεσα σε άλλα, απαιτούν «να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και πλήρη κρατική χρηματοδότηση των Κέντρων Υγείας».

Επίσης, συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στα Επείγοντα, σήμερα, στις 8 π.μ., οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», με τη συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, Λαϊκών Επιτροπών, συνταξιούχων, συλλόγων ασθενών. Απαιτούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων και επικουρικών, άμεση, πλήρη κρατική χρηματοδότηση του νοσοκομείου, να πληρωθούν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι κ.ά.

Τέλος, κινητοποίηση για τα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» οργανώνεται τη Δευτέρα, στις 11 π.μ., στην αυλή του νοσοκομείου, από το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας και τη Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου. Ανάμεσα σε άλλα, ζητούν: Να ανοίξει η Μονάδα Λοιμώξεων «Μακκά» για τη νοσηλεία νεογνών και παιδιών με λοιμώδη νοσήματα, όπως AIDS, μηνιγγίτιδες, ελονοσία, κοκκύτης κ.ά., αφού σήμερα νοσηλεύονται στις παιδιατρικές κλινικές με κινδύνους για τα ίδια και για τα υπόλοιπα παιδιά. Να ανοίξει η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας που παραμένει κλειστή, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ