Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σύσκεψη εξοπλισμού και μάχης από σωματεία της Αττικής

Από τη σύσκεψη που έγινε χτες στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά
Από τη σύσκεψη που έγινε χτες στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά
Σύσκεψη εξοπλισμού και μάχης, μπροστά στην πανεργατική απεργία στις 3 Δεκέμβρη, οργάνωσαν χτες σωματεία και συνδικαλιστές από διαφορετικούς κλάδους στην Αττική, κάτω από το σύνθημα: «3 Δεκέμβρη απεργιακός πανεργατικός ξεσηκωμός. Δίνουμε τη μάχη επιχείρηση την επιχείρηση, γειτονιά τη γειτονιά, για την επιτυχία της απεργίας».

Την εισήγηση έκανε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και ακολούθησε συζήτηση, όπου μεταφέρθηκε πείρα από την προηγούμενη απεργία και προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση αυτής που ακολουθεί. Οπως ειπώθηκε εισηγητικά, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κινούνται σε ρυθμούς προετοιμασίας της νέας απεργιακής κινητοποίησης, ήδη από την απεργία στις 12 Νοέμβρη, αναδεικνύοντας την ανάγκη για κλιμάκωση του αγώνα μπροστά στην επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση.

«Για την οργάνωση της νέας απεργίας δεν ξεκινάμε από το μηδέν», υπογράμμισε ο Χρ. Κατσώτης, καθώς η απεργία στις 12 Νοέμβρη και τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη. Οπως εξήγησε, συνέβαλαν ώστε να αλλάξει το κλίμα, να δημιουργούνται αγωνιστικές διαθέσεις και εστίες αντίστασης, δυνατότητες για μεγαλύτερη συσπείρωση και κινητοποίηση εργαζομένων. Στη διαμόρφωση αγωνιστικού κλίματος, πρόσθεσε, σημαντικό ρόλο παίζουν οι πρωτοβουλίες των αγροτών που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ και των δυνάμεων της ΠΑΣΕΒΕ.

Τέλος, κάλεσε τα σωματεία να μπουν στη μάχη, με τα Διοικητικά Συμβούλια στην πρώτη γραμμή, σχέδιο, καταμερισμό και αξιοποίηση όλων των δυνάμεων που διαθέτουν. Μέχρι το Σάββατο, τα συνδικάτα βάζουν στόχο να ολοκληρώσουν τις συνεδριάσεις των ΔΣ, προκειμένου όλες οι υπόλοιπες μέρες να είναι μέρες συζήτησης, μαζικών διαδικασιών, δραστηριότητας και πλατιάς προπαγάνδισης της απεργίας. Στην Αττική απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ θα γίνουν σε Αθήνα, Πειραιά, Λαύριο και Ελευσίνα.

Νέες συσκέψεις

Πλατιά σύσκεψη οργανώνουν τα συνδικάτα και στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, στις 7 μ.μ., στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Επίσης, σύσκεψη με αιχμή τη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 3 Δεκέμβρη οργανώνει η Γραμματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, σήμερα, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα που βρίσκεται στην οδό Καποδιστρίου 24 (3ος όροφος).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοι στο πόδι για να μην πληρώσει ο λαός τα σπασμένα του πολέμου και της ακρίβειας(2022-03-23 00:00:00.0)
Σε θέσεις μάχης για την επιτυχία της οι συνδικαλιστικές οργανώσεις(2022-03-17 00:00:00.0)
Εντείνεται η απεργιακή προετοιμασία με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!»(2018-11-10 00:00:00.0)
Συντονισμός των δυνάμεων και οργάνωση του αγώνα(2010-11-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ