Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ»
Συνεχίζουν τον αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά

Με κυνισμό η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα απολυθούν μόλις λήξει το πρόγραμμα

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Αθήνα
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Αθήνα
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια πορεία μέχρι τη Βουλή έκαναν, χτες, εργαζόμενοι στους δήμους και το πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας», με πρωτοβουλία του Συνδικάτου ΟΤΑ και της Επιτροπής Εργαζομένων στα «πεντάμηνα» που λειτουργεί στο πλαίσιό του. Το Συνδικάτο είχε προκηρύξει στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στους δήμους της Αττικής, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.

«Δεν περισσεύει κανένας και ενωμένοι, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, να τους δώσουμε να καταλάβουν πως δεν μας αρκεί μια ολιγόμηνη παράταση του προγράμματος κι ένας μισθός πείνας», τόνισε μιλώντας στη συγκέντρωση ο Βασίλης Στυλιάρας, μέλος της Επιτροπής. «Δεν είναι αγώνας μόνο για τους "πενταμηνίτες" αλλά για όλους τους εργαζόμενους», σημείωσε, και υπογράμμισε πως όλοι οι δήμοι έχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, ελλείψεις που θα πολλαπλασιαστούν με τη λήξη του προγράμματος.

Εκ μέρους του Συνδικάτου ΟΤΑ, ο αντιπρόεδρός του, Γιώργος Δασκαλάκης, υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες του Συνδικάτου, από το στήσιμο Επιτροπών για την οργάνωση των εργαζομένων στα «πεντάμηνα», μέχρι την προκήρυξη στάσεων εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στους δήμους. Κάλεσε, επίσης, τους εργαζόμενους να ενώσουν τα αιτήματά τους με τις διεκδικήσεις όλων των κλάδων, παίρνοντας μέρος στην πανεργατική απεργία στις 3 Δεκέμβρη.

Στη συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδικάτου και της Επιτροπής, η αναπληρώτρια υπουργός, Ρ. Αντωνοπούλου, επικαλέστηκε νομικά κωλύματα λόγω των οποίων δεν μπορεί να παραμείνουν οι «πενταμηνίτες» στη δουλειά, ούτε με παράταση του προγράμματος, ενδεχόμενο που είχε αφήσει ανοιχτό την περασμένη βδομάδα, για να κατευνάσει τις αντιδράσεις. «Αυτά τα έχουμε ξανακούσει, τα ακούσαμε και το Σεπτέμβρη όταν ήμασταν πάλι εδώ διεκδικώντας το δικαίωμα στην άδεια», τόνισαν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής, και υπογράμμισαν πως ο αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά συνεχίζεται.

Εξω από το υπουργείο οι συγκεντρωμένοι συναντήθηκαν με απεργούς των συνεργαζόμενων πτηνοτροφικών επιχειρήσεων συμφερόντων «Ζούρα», που χτες βρίσκονταν στη 13η συνεχόμενη μέρα απεργίας και διαδήλωσαν με αφορμή την προγραμματισμένη για σήμερα τριμερή. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου, Γιάννης Τζαβάρας, εκφράζοντας αλληλεγγύη στον αγώνα τους.

Σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Στη Θεσσαλονίκη, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα «πεντάμηνα» πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκέντρωση νωρίς το μεσημέρι στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου μίλησαν ο Γιώργος Τσαγκάρης, πρόεδρος του Συλλόγου, και ο Γιώργος Παπαεπαμεινώνδας, από την Επιτροπή. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα Συνέλευση τη Δευτέρα 30 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην ΕΔΟΘ.

Ανάλογη κινητοποίηση έγινε στην Πάτρα, από το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αχαΐας «Η Ενότητα», το Σωματείο Καθαριότητας Δήμου Πατρέων και το Σωματείο Οδηγών - Χειριστών Δήμου Πατρέων, με συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ