Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις στην Αρτα λόγω συνδικαλιστικής δράσης

Σε έξι απολύσεις εργαζομένων στο έργο της αποκατάστασης, συντήρησης και ανάδειξης του μεσαιωνικού κάστρου της Αρτας, προχώρησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων. Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου με τις οποίες δούλευαν 18 συνολικά εργάτες, έληξαν στις 31 Οκτώβρη. Από αυτές ανανεώθηκαν οι δώδεκα, ενώ, «όλως τυχαίως», οι έξι εργαζόμενοι που βρέθηκαν στην ανεργία είναι αυτοί που ανέπτυξαν συνδικαλιστική δράση! Ανάμεσά τους, βρίσκονται ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρτας, Γιάννης Γάλλιος, όπως και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, Δημήτρης Γιαννούλης.

Το Εργατικό Κέντρο Αρτας, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τις απολύσεις και απαιτεί από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρτας, Περιφέρεια Ηπείρου) να τις πάρουν πίσω. Καλεί τα σωματεία, τους τοπικούς φορείς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους που απολύθηκαν, διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους. Τη Δευτέρα προχώρησε σε δίωρη στάση εργασίας και σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων, της Περιφερειακής Ενότητας Ηπείρου και στο Δήμο. Μάλιστα, το ζήτημα τέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου υιοθετήθηκε ψήφισμα συμπαράστασης.

Οπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο, «την ίδια ώρα που απολύουν, παραχωρούν κομμάτια του έργου σε ιδιώτες για τη δουλειά που κάνουν οι ίδιοι οι εργάτες (...) Οι τεράστιες ελλείψεις που σήμερα υπάρχουν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία της Αρτας σε προσωπικό, επιστήμονες και τεχνίτες, καθιστούν αναγκαίες άμεσα νέες προσλήψεις εργαζομένων στο χώρο και όχι απολύσεις. Καμιά δικαιολογία επομένως δεν υπάρχει για τις απολύσεις, πέραν του ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι που απολύθηκαν έχουν συνδικαλιστική και αγωνιστική δράση, δεν σκύβουν το κεφάλι και αντιστέκονται απέναντι στις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ