Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες σήμερα και αύριο

Σήμερα, Τετάρτη

  • Παναναπηρική πανελλαδική συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ., στην Ομόνοια. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής καλεί όλους τους ανάπηρους και τους χρόνια πάσχοντες να συμμετέχουν μαζικά με τις οικογένειές τους. Εχει οριστεί προσυγκέντρωση στις 10 π.μ., στην πλατεία Βάθης (Χαλκοκονδύλη και Σωκράτους). Την κινητοποίηση στηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων Μονάδων - Ιδρυμάτων - Σχολείων Ειδικής Αγωγής. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ.) και καλεί τις ΕΛΜΕ να κηρύξουν συμπληρωματικές στάσεις.
  • Σωματεία στους ΟΤΑ θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη των δημαρχείων σε όλη τη χώρα, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής σημειώνει ότι στόχος είναι να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι στους δήμους και οι λαϊκές οικογένειες για τα νέα βάρβαρα μέτρα. Παράλληλα, να προπαγανδιστεί η μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - ΟΤΑ - ΔΕΗ - ΔΕΚΟ Τραπεζών), στις 10.30 το πρωί, στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
  • Στο Ηράκλειο Κρήτης, σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ (Κνωσσού) στις 9 π.μ. καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους του κλάδου, τους εποχικούς ξενοδοχοϋπαλλήλους, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό του ΠΑΜΕ, διεκδικώντας μέτρα προστασίας των ανέργων και των εποχικών εργαζομένων στον τουρισμό.
  • Οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» θα μπλοκάρουν τα ταμεία του νοσοκομείου στις 14.30 μ.μ., καθώς είναι μέρα γενικής εφημερίας.

Την Πέμπτη 5/11

  • Σε στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση προχωρούν από τις 7 π.μ. έως τις 10 π.μ. οι εργαζόμενοι στην κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Τη στάση εργασίας έχουν προκηρύξει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συζητήσουν για την οργάνωση του αγώνα και να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική πανεργατική απεργία.
  • Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, στις 9 π.μ., καλεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Με αφορμή τον Παγκόσμιο Μήνα για την Υγεία του Μαστού, η ΟΓΕ διεκδικεί: Να συνταγογραφείται και να παρέχεται δωρεάν η ψηφιακή μαστογραφία. Να ενταχθεί στις εξετάσεις του υποχρεωτικού, προληπτικού, γυναικολογικού ελέγχου, μαζί με τον υπέρηχο μαστών, μήτρας, το τεστ Παπανικολάου, μοριακό έλεγχο σε γυναίκες που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.
  • Σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 3 μ.μ., στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (αίθουσα συνεδρίων υπουργείου Μεταφορών, Τσιγάντε 2 και Αναστάσεως, Χολαργός) καλούν Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις Αυτοαπασχολούμενων, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και την απελευθέρωση του ωραρίου.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ