Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας

Συλλαλητήριο για την Υγεία και τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας θα γίνει σήμερα, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της πόλης, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο και άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων. Σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι καλούν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Δράμας. Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλεί με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Δράμας του ΠΑΜΕ.

Επίσης, στάση εργασίας έκαναν χτες και συνεχίζουν σήμερα (11 π.μ. - 3 μ.μ.) οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, στην οποία συζητήθηκαν θέματα όπως η αυξανόμενη έλλειψη προσωπικού, το νέο μισθολόγιο, το νέο συνταξιοδοτικό - νέα όρια ηλικίας, η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων κ.ά. Θα συγκεντρωθούν στη διοίκηση (κτίριο 5) και ανάμεσα σε άλλα απαιτούν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αυξήσεις στους μισθούς.

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 μ. προχωρούν σήμερα και οι φυσικοθεραπευτές των δημόσιων νοσοκομείων και άλλων δομών Υγείας. Τέλος, αναβλήθηκε χτες η τριμερής συνάντηση που είχε οριστεί για τις απολύσεις και την απλήρωτη εργασία στον όμιλο «Euromedica». Η αναβολή έγινε με ευθύνη του υπουργείου, χωρίς να έχει οριστεί νέα συνάντηση.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org