Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αγροτικό συλλαλητήριο στην Καρδίτσα στις 5 Νοέμβρη

Τοπικές κινητοποιήσεις αποφασίζουν Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες σε όλη τη χώρα

Από παλιότερη αγροτική κινητοποίηση στη Θεσσαλία
Από παλιότερη αγροτική κινητοποίηση στη Θεσσαλία
Στους δρόμους του αγώνα για την αντίκρουση της σφοδρής επίθεσης που εξαπολύουν εναντίον τους η ΕΕ και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τα αντιαγροτικά μέτρα που περιλαμβάνονται στη νέα ΚΑΠ και στο τρίτο μνημόνιο, βγαίνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, ξεκινούν άμεσα κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο, που θα κλιμακωθούν και θα συντονιστούν πανελλαδικά στα τέλη Νοέμβρη - αρχές Δεκέμβρη.

Ηδη, σε σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων του νομού που οργάνωσε, προχτές βράδυ, στον Παλαμά, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, αποφασίστηκε η διοργάνωση πανκαρδιτσιώτικου - παναγροτικού συλλαλητηρίου, με τρακτέρ, στην πόλη της Καρδίτσας, στις 5 Νοέμβρη.

Ανάλογη απόφαση για συλλαλητήριο στον Τύρναβο της Λάρισας αναμένεται να ληφθεί στη σύσκεψη που οργανώνει ο τοπικός Αγροτικός Σύλλογος, σήμερα Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στο «Εμμανουηλίδειο». Αποφάσεις για συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στις επόμενες μέρες, αλλά και για άλλες αγωνιστικές μορφές πάλης, θα πάρει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα σε όλες τις αγροτικές περιοχές της χώρας.

Επίσης, κινητοποίηση την Τετάρτη 28 Οκτώβρη στον Πύργο προετοιμάζει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, με συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στις 10.30 π.μ. στο παλιό νοσοκομείο (οδός Μανωλοπούλου) και πορεία, μετά την παρέλαση, στους δρόμους της πόλης. Η κινητοποίηση εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος δράσης που συμφωνήθηκε στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων και αποφασίστηκε σε σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων, την περασμένη Τρίτη, στον Ελαιώνα. Αντίστοιχες συσκέψεις και συζητήσεις θα γίνουν και σε άλλες περιοχές της Ηλείας.

Στον αγροτικό κόσμο επικρατούν αγωνιστικές διαθέσεις. Αυτό φάνηκε και από την πρωτοφανή μαζικότητα της σύσκεψης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στη Λάρισα, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 250 εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων, Αλιέων, Επιτροπών Αγώνα και Μπλόκων από 37 νομούς της χώρας, από τον Εβρο ως την Κρήτη.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org