Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Δωρεάν μαθήματα και συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Ανάλογη δραστηριότητα αναπτύσσει και η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων σε παιδιά ανέργων που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Τα μαθήματα που θα διδάσκονται είναι όλα τα Φιλολογικά, καθώς και Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία, με προτεραιότητα στους μαθητές του Λυκείου και στη συνέχεια του Γυμνασίου.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργανώνει αυτό το πρόγραμμα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, όχι γιατί θέλει να υποκαταστήσει το δημόσιο σχολείο που παλεύει να αναβαθμιστεί και να είναι δωρεάν, ούτε γιατί θέλει να γίνει το φροντιστήριο που παλεύει να καταργηθεί, αλλά ως πράξη ταξικής αλληλεγγύης, όπως και άλλες δράσεις προς τους άνεργους και τα παιδιά τους, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν είναι μόνοι.

Μέσα κι από αυτή τη δραστηριότητα, το ΕΚ Λάρισας καλεί τους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν να οργανωθούν στα σωματεία, να συμμετέχουν στη δράση των Λαϊκών Επιτροπών, να μπουν στον ταξικό αγώνα και να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων, σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους.

Επίσης, το Εργατικό Κέντρο οργανώνει τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας (λάδι, όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, αλεύρι, φρυγανιές, διάφορα τρόφιμα σε κονσέρβες, κ.ά.) και φαρμάκων που διατηρούνται εκτός ψυγείου (κυρίως αντιυπερτασικά, αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη, παυσίπονα, για διαβητικούς, για χρόνιες παθήσεις, κ.ά.), τα οποία διανέμει σε άνεργους και άπορους που έχουν οξυμένο πρόβλημα επιβίωσης.

Η παράδοση των παραπάνω ειδών γίνεται στα γραφεία του ΕΚ Λάρισας, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 6.30 μ.μ. μέχρι τις 8.30 μ.μ. Ηδη, δεκάδες σωματεία και φορείς έχουν ανταποκριθεί.

Στην Κατερίνη

Τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών ατομικής υγιεινής και καθαριότητας συνεχίζει, επίσης, η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης, για να τα διανείμει στους ανθρώπους που πλήττονται περισσότερο από την καπιταλιστική κρίση. Καλεί όλους τους ανθρώπους του μόχθου, μαζικούς φορείς, σωματεία, συλλόγους εργαζομένων, τον Εμπορικό Σύλλογο, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, να ενισχύσουν την προσπάθειά της.

Η συγκέντρωση των υλικών γίνεται στο χώρο που στεγάζεται η Λαϊκή Επιτροπή, στο κυλικείο του παλιού νοσοκομείου Κατερίνης, καθημερινά από Δευτέρα έως Σάββατο, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

Εξάλλου, ξεκίνησε και τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου με εθελοντές εκπαιδευτικούς, για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι: Εκθεση, Αρχαία Ελληνικά, Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Γερμανικά. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο τηλέφωνο 6986647165.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2015-09-22 00:00:00.0)
Γιορτές και εκδηλώσεις αλληλεγγύης(2014-12-21 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη με μαθήματα σε παιδιά ανέργων(2014-09-06 00:00:00.0)
Φροντιστήρια αλληλεγγύης από Εργατικά Κέντρα(2014-09-04 00:00:00.0)
Γιορτές αλληλεγγύης για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας(2013-12-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ