Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στο φορο-στραγγαλισμό τους αντιδρούν οι μικροί ΕΒΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΒΣΑ χτες στο υπουργείο Οικονομικών. Στα σημερινά συλλαλητήρια καλεί η ΠΑΣΕΒΕ

Από τη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών
Από τη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών έκανε χτες το πρωί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Οι αυτοαπασχολούμενοι, με το πανό και τα συνθήματά τους, διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα, παλιά και νέα, που τους οδηγούν σε αφανισμό.

«Οχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική των μονοπωλίων είναι εντολή» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν, ενώ από την κινητοποίησή τους οι δυνάμεις της ΟΒΣΑ κάλεσαν σε συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια.

Να σημειωθεί ότι πάνω από 40 Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Σύλλογοι των ΕΒΕ έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στα κατά τόπους συλλαλητήρια που διοργανώνει σήμερα το ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα, η προσυγκέντρωση των ΕΒΕ για το συλλαλητήριο στην Ομόνοια είναι στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η ΠΑΣΕΒΕ.

Χτες, παρά το γεγονός ότι οι αυτοαπασχολούμενοι είχαν ειδοποιήσει για την παρέμβασή τους, στο υπουργείο τούς ενημέρωσαν πως δεν υπήρχε κανένας να τους συναντήσει. Την πολιτική ηγεσία του υπουργείου κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θανάσης Καλαμπαλίκης, που είναι πάντα παρούσα για τους βιομηχάνους και τις αξιώσεις τους, αλλά κρατά την πόρτα κλειστή για τα αιτήματα των αυτοαπασχολούμενων. Πριν αποχωρήσουν οι συγκεντρωμένοι, θυροκόλλησαν το ψήφισμά τους στην είσοδο του υπουργείου.

Η ΟΒΣΑ διεκδικεί:

  • 20.000 ευρώ αφορολόγητο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του νόμου που επιβάλλει εξοντωτική φορολογία από το πρώτο ευρώ και αναδρομική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν.
  • ΟΧΙ στην αύξηση της προκαταβολής και του ΦΠΑ.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
  • Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την Εκπαίδευση, την Υγεία και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Κούρεμα των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30% για όσους διατηρούν ακόμα την επιχείρησή τους και 50% για όσους έκλεισαν.
  • Κατάργηση των νόμων που επιταχύνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
  • Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45% και κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org