Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΚΙΝΑ
«Ανοίγματα» Κινέζου Προέδρου σε τεχνολογία και κυβερνοχώρο

Δεκτός από τον διευθυντή της «Μάικροσοφτ», Σατίγια Ναντέλα, έγινε χτες ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ
Δεκτός από τον διευθυντή της «Μάικροσοφτ», Σατίγια Ναντέλα, έγινε χτες ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Με κάθε τρόπο και αφορμή, ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, που πραγματοποιεί από την περασμένη Τρίτη επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, διαλάλησε και χτες ότι η χώρα του είναι πρόθυμη και έτοιμη να συνεργαστεί με τα αμερικανικά μονοπώλια και να άρει ό,τι «φραγμό» και εμπόδια έχουν απομείνει, ώστε να διευκολύνει τις μπίζνες και την πολυεπίπεδη επιχειρηματική διμερή συνεργασία. Αυτό απέδειξε χτες με την επίσκεψή του στο «στρατηγείο» της «Μάικροσοφτ» στο Ρέντφορντ της Ουάσιγκτον, όπου συμμετείχε στο όγδοο φόρουμ ΙΝΤΕΡΝΕΤ Κίνας - ΗΠΑ.

Επισκεπτόμενος το στρατηγείο της «Μάικροσοφτ» (όπως είχε κάνει προχτές στην έδρα της αεροναυπηγικής εταιρείας «Boeing» στο Εβερετ) ο Κινέζος Πρόεδρος προσκάλεσε την εταιρεία να εμβαθύνει τη δραστηριότητά της στην Κίνα καθώς και τη συνεργασία της με κινέζικες εταιρείες πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας. Ακολούθησε παρουσίαση καινοτόμων προϊόντων από το διευθυντή της «Μάικροσοφτ», Σατίγια Ναντέλα, όπως ένας ολογραφικός υπολογιστής, σύστημα εικονοποίησης δεδομένων καιρού σε πραγματικό χρόνο και πειραματικό «οικοσύστημα» από Κινέζους μηχανικούς με την τεχνολογία της «Μάικροσοφτ». Στη συνέχεια, υπογράφηκαν συμφωνίες συνεργασίας και μνημόνια ανάμεσα στη «Μάικροσοφτ» και τη σινική εταιρεία τεχνολογίας «Baidu», αλλά και ανάμεσα στο νεοσύστατο «Ιδρυμα Ανάπτυξης Ιντερνετ Κίνας» (CIDF), που δημιουργήθηκε τον περασμένο Αύγουστο με απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης, και το Ιδρυμα «Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς».

Στο φόρουμ ΙΝΤΕΡΝΕΤ Κίνας - ΗΠΑ, ο Κινέζος Πρόεδρος διαβεβαίωσε, πρώτον ότι η κυβέρνησή του θα εργαστεί για να άρει όλα τα εμπόδια που συναντούν οι ξένοι επενδυτές στην Κίνα, δεύτερον ότι θα βελτιώσει την προστασία πνευματικών δικαιωμάτων και τρίτον πως είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τις αμερικανικές αρχές για την καταπολέμηση της πειρατείας, των εγκληματικών δραστηριοτήτων και των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Διαδίκτυο «για να αποκατασταθεί η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο».

Ενδιαφέρον έχει να αναφερθεί, επίσης, πως ο Κινέζος ηγέτης ολοκλήρωσε τις διήμερες επαφές του στο Σιάτλ με δεκάδες διευθυντικά στελέχη εταιρειών πληροφορικής (APPLE, ALIBABA, MICROSOFT, AMAZON κ.ά.) συμμετέχοντας στη συνέχεια σε εκδήλωση ιδρύματος του πρώην υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Χένρι Πόλσον, ώσπου αναχώρησε αργότερα χτες βράδυ για την Ουάσιγκτον. Σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, και το Σαββατοκύριακο θα μεταβεί στη Ν. Υόρκη όπου θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις στην έδρα του ΟΗΕ και τη Δευτέρα θα ολοκληρώσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, εκφωνώντας ομιλία στην 70ή Γενική Συνέλευση Ηνωμένων Εθνών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλληλοκαταγγέλλονται για «ολοένα πιο επικίνδυνες» ενέργειες στον Ινδο-Ειρηνικό(2023-06-08 00:00:00.0)
Σε παράλληλα διαβούλια και κινήσεις για τα ανταγωνιστικά τους σχέδια(2023-05-20 00:00:00.0)
Ντόπιοι και ξένοι όμιλοι «κάνουν ταμείο»(2013-05-21 00:00:00.0)
Σχέσεις αλληλεξάρτησης(2011-01-22 00:00:00.0)
Ανταγωνισμοί αλλά και κοινά συμφέροντα(2011-01-20 00:00:00.0)
Αρχισαν τα δύσκολα(2000-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ