Τετάρτη 4 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ
Συγκέντρωση κατά του αυταρχισμού
  • Θα γίνει σήμερα έξω από το υπουργείο Υγείας ώρα 10 π.μ.
  • Εκδικάζεται σήμερα η προσφυγή της Διοίκησης του Ιδρύματος

Μια από τις πορείες των γιατρών του ΙΚΑ
Μια από τις πορείες των γιατρών του ΙΚΑ
Με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας απαντούν σήμερα οι γιατροί, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι στην αυταρχική απόφαση του διοικητή του ΙΚΑ και του υπουργού Εργασίας να σύρουν στα δικαστήρια τους γιατρούς του Ιδρύματος, που απεργούν εδώ και τέσσερις βδομάδες, για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να πάψει η ομηρία των 5.500 συμβασιούχων γιατρών, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η σημερινή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, ώρα 10 π.μ., είχε αποφασιστεί από το Σύλλογο των γιατρών του ΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά (ΣΕΥΠΙΚΑ) στα πλαίσια των δραστηριοτήτων των απεργιακών κινητοποιήσεων. Ομως από τα πράγματα αποκτά χαρακτήρα παλλαϊκής καταδίκης, καθώς σήμερα στις 12 το μεσημέρι εκδικάζεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων και η προσφυγή της Διοίκησης.

Πριν την ανακοίνωση της προσφυγής της Διοίκησης του ΙΚΑ στα δικαστήρια, ο ΣΕΥΠΙΚΑ με ανακοίνωσή του καλούσε όλους τους γιατρούς στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στην οποία θα εκφράσουν τη συμπαράστασή τους οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ. Για αύριο το ΣΕΥΠΙΚΑ έχει προγραμματίσει γενική συνέλευση στο ξενοδοχείο «Νοβοτέλ», ώρα 10:30 π.μ.

Επίσης πριν τη γνωστοποίηση της προσφυγής της Διοίκησης του ΙΚΑ, η Ομοσπονδία των Γιατρών ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ ανακοίνωσε Πανελλαδική Ιατρική Συγκέντρωση στις 11.7.2001 σε κεντρικό σημείο της Αθήνας.

Ηδη ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής, η Ενωση Εξωνοσοκομειακών Γιατρών Αττικής και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής (ΟΣΑ) κήρυξαν για σήμερα 24ωρη απεργία αλληλεγγύης στους γιατρούς του ΙΚΑ. Ο ΙΣΑ με ανακοίνωσή του καλεί την Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αττικής - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και όλα τα κλαδικά σωματεία να πάρουν μέρος στην απεργία, καθώς και στη συγκέντρωση που οργανώνει ο Σύλλογος Γιατρών του ΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά σήμερα στο υπουργείο Υγείας, ώρα 10 π.μ.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής (ΟΣΑ) και η Εξωνοσοκομειακή Ενωση Γιατρών Αττικής με ανακοινώσεις τους καλούν τα μέλη τους στην αυριανή 24ωρη απεργία.

Τη συμπαράστασή του στους γιατρούς τους ΙΚΑ εκφράζει με χτεσινή ανακοίνωσή του και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά.

Η απεργία των γιατρών συνεχίζεται με ποσοστά συμμετοχής από 85-59%.

Για σήμερα ο Σύλλογος Συμβασιούχων Γιατρών του ΙΚΑ Αθήνας Πειραιά είχε προγραμματίσει συνέλευση στο ξενοδοχείο «Εσπέρια», ώρα 10 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ