Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
41ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Η Ρ. Αντωνοπούλου
Η Ρ. Αντωνοπούλου
Με ένα όμορφο γλέντι που απλώθηκε σε κάθε γωνιά του, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά».

Στη Σκηνή Α, η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης παρουσίασαν ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα ειδικά για το Φεστιβάλ, που περιελάμβανε τραγούδια - «σταθμούς» στην ιστορία του έντεχνου και πολιτικού τραγουδιού, τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο γιατί τ' αγάπησε ο λαός μας. Η Ρίτα Αντωνοπούλου, επί σκηνής, είπε ότι συμμετέχει με πολύ χαρά στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, ενώ ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης ευχήθηκε «το Κόμμα μας ψηλά».

Τη σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Μπάσης, που παρουσίασε γνωστά τραγούδια από τη δισκογραφική του δουλειά, ένα όμορφο αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο, καθώς και λαϊκά τραγούδια άλλων καλλιτεχνών, σε ένα πρόγραμμα που κράτησε περίπου 3 ώρες και ξεσήκωσε τους χιλιάδες επισκέπτες. Και ο Δ. Μπάσης θεώρησε ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι κλήθηκε να συμμετέχει στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και ευχήθηκε καλούς αγώνες.

Στη Σκηνή Β, το πρόγραμμα ξεκίνησε με συναυλία από μαθητικό συγκρότημα. Ακολούθησαν οι Imam Baildi, που παρουσίασαν κομμάτια από τη δισκογραφική τους δουλειά, αλλά και διασκευές έντεχνων λαϊκών και παραδοσιακών τραγουδιών. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό γλέντι με τον Βασίλη Κασσούρα και το συγκρότημά του.

Ο Δ. Μπάσης
Ο Δ. Μπάσης
Σημαντική στιγμή των εκδηλώσεων, το Σάββατο, ήταν το αφιέρωμα στους αλύγιστους του στρατοπέδου «Παύλου Μελά», μέσα από το οποίο οι νέοι κομμουνιστές τίμησαν τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, τους χιλιάδες κομμουνιστές και κομμουνίστριες, αγωνιστές και αγωνίστριες που φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν από το αστικό κράτος, γιατί πάλεψαν για τη λευτεριά του λαού και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. (Περισσότερα για το αφιέρωμα θα παρουσιάσει ο «Ρ» τις επόμενες μέρες).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ