Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Ο κόσμος που θέλει ενισχυμένο το ΚΚΕ, να κάνει το βήμα και να το στηρίξει

Στην Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Πετυχημένες φεστιβαλικές εκδηλώσεις με μαζικές προεκλογικές συγκεντρώσεις έγιναν την περασμένη Παρασκευή στην Καβάλα και το περασμένο Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη, όπου μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στις εκδηλώσεις έγιναν παρουσιάσεις των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ στους δύο νομούς, ενώ έκλεισαν με λαϊκά γλέντια με τον Αγάθωνα και το συγκρότημά του.

Στις ομιλίες του, ο Νίκος Σοφιανός επισήμανε μεταξύ άλλων ότι:

«Υπάρχει κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη μέρα και αυτό το πρόγραμμα αναφέρεται σε όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τη λαϊκή οικογένεια και την καθημερινότητά της. Αυτό το πρόγραμμα το έχουν ψηφίσει πέντε κόμματα και ανέχτηκε η Λαϊκή Ενότητα την κυβέρνηση του μνημονίου μέχρι και την παραίτησή της.

Θα υπάρχει κυβέρνηση στις 21 του μήνα και η κυβέρνηση αυτή θα διαμορφωθεί στη βάση του προγράμματος που, όπως λένε και οι Ευρωπαίοι, είναι δεσμευτικό και φυσικά θα διαμορφωθεί με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα το "με ποιον πρωθυπουργό" θα διαμορφωθεί αυτή η κυβέρνηση, η μνημονιακή, μια κυβέρνηση εντός των τειχών.

Απέναντι σε αυτούς μόνο το ΚΚΕ υπάρχει. Και αυτό δεν το λέμε από κάποια υπεροψία ή υποτίμηση των αντιπάλων, αλλά από το γεγονός ότι για να είσαι αξιόπιστος όταν παλεύεις ενάντια σε αυτήν τη συνταγή (γιατί το μνημόνιο ήταν η συνταγή για να διαχειριστούν την κρίση της οικονομίας) πρέπει να παλεύεις με όρους ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, μιας άλλη οικονομίας, μιας άλλης κοινωνίας, την οποία την έχει ανάγκη ο λαός και η χώρα, για να μπορέσει να ζήσει καλύτερες μέρες. Γιατί δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε εσαεί με 1,5 εκατομμύριο ανέργους και γιατί ανάπτυξη αυτής της οικονομίας δεν πρόκειται να γίνει για να ωφελήσει τη λαϊκή οικογένεια, για να ωφελήσει τον εργαζόμενο.

Τα παραδείγματα είναι πολλά: 26.000.000 τουρίστες, τι κέρδισε ο ξενοδοχοϋπάλληλος; Μαύρη εργασία, εργασία κάτω από σκληρότατες συνθήκες... Τι κέρδισε η λαϊκή οικογένεια; Ούτε οι μισοί Ελληνες δεν μπόρεσαν να πάνε διακοπές. Αυτή είναι η οικονομία που θέλουν να διαχειριστούν.

Ο κόσμος που απογοητεύτηκε από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ και νιώθει ξανά αδειασμένος, απογοητευμένος πρέπει να κρατήσει το εξής: Εχεις να κάνεις με ένα πολιτικό σύστημα που τη μια μοιράζεται σε μνημόνιο - αντιμνημόνιο, την άλλη μοιράζεται στο "ναι" και στο "όχι", που γίνεται κοινό ανακοινωθέν αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο, τώρα κάποιοι προσπαθούν να φυτέψουν καινούργια δέντρα του τύπου "η δραχμή είναι το θέμα"... Ομως, μνημόνια δεν καταργούνται και τρόικες δε φεύγουν αν δε συγκρουστείς με την καπιταλιστική οικονομία και με την ΕΕ.

Το κρίσιμο για μας ζητούμενο είναι να καταλάβει ένας κόσμος που θέλει να ενισχυθεί το ΚΚΕ ότι πρέπει να το στηρίξει. Υπάρχει πολύς κόσμος που εμπιστεύεται το ΚΚΕ, άρα πρέπει να κάνει και το βήμα, να ψηφίσει το ΚΚΕ για να είναι ενισχυμένο».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org