Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Να μην παγιδευτεί ο λαός σε επιλογές διαφορετικών τμημάτων της αστικής τάξης

Στο μαζικότατο Φεστιβάλ του Βόλου μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το μαζικότερο των τελευταίων χρόνων ήταν το Φεστιβάλ που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Βόλο, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με μαθητικά συγκροτήματα, ακολούθησαν η κεντρική ομιλία από τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και η παρουσίαση των βουλευτών Μαγνησίας και έκλεισαν με το λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δε χρειάζεται μόνο να καταδικασθεί για το ότι έφερε αυτό το μνημόνιο, αλλά πρέπει να καταδικασθεί συνολικά η πολιτική του. Οδηγήθηκε σε αυτήν την πολιτική διότι είναι στο αίμα του από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του ως Συνασπισμός να έχει στη στρατηγική του τη διαχείριση του συστήματος, να σπέρνει αυταπάτες, να κινείται στο μονόδρομο των ΕΕ - ΝΑΤΟ, αφού η πραγματική πολιτική του ήταν αυτό που συζητούσε με τον ΣΕΒ ή στο Τέξας, με τους εκπροσώπους της άρχουσας τάξης.

Επίσης, έκανε πολύ σημαντική ζημιά στο κίνημα διότι έσπειρε την αυταπάτη ότι με μία καλή διαχείριση της κρίσης θα μπορούν να ευημερούν και τα κέρδη των πλουτοκρατών και ο λαός. Ευθύνες για όλα αυτά έχουν και όλοι αυτοί που δημιούργησαν τον ΣΥΡΙΖΑ 2, αφού βρίσκονταν τόσο στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα είχαν σημαντικές κυβερνητικές θέσεις και είναι οι γνωστοί πρωτομάστορες της οπορτουνιστικής πολιτικής».

Οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο Κ. Παρασκευάς, συνεχίζονται, αφού όχι μόνο ψήφισε το τρίτο μνημόνιο, αλλά συνεχίζει την παραπλανητική πολιτική του με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, εξαγγέλλοντας τώρα ότι παράλληλα με την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου θα υλοποιεί και το «παράλληλο πρόγραμμα», το οποίο στην πραγματικότητα είναι το «παράλληλο δούλεμα του λαού». Κι αυτό διότι το μνημόνιο είναι δεσμευτικό και η όποια κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει σε οποιοδήποτε άλλο μέτρο χωρίς την έγκριση του «κουαρτέτου» (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ - ΕSM). Ενώ για τη διευθέτηση του χρέους όλοι αυτοί θα απαιτήσουν παραπέρα αντισταθμιστικά μέτρα.

Επίσης, ο Κ. Παρασκευάς αναφέρθηκε στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι το κύριο γνώρισμα των κομμάτων αυτών είναι ότι το προηγούμενο διάστημα επέδειξαν υψηλό ταξικό κριτήριο με στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας. Δείχνουν πραγματική συνέπεια, βάζοντας στην άκρη το κομματικό τους συμφέρον και ζητούν σήμερα οικουμενική κυβέρνηση, ώστε να σχηματιστεί μία ισχυρή κυβέρνηση μετά τις εκλογές, για να εφαρμόσουν με τον πιο σκληρό τρόπο την πολιτική τους.

Η Λαϊκή Ενότητα είναι καταδικασμένη να καταντήσει αργά ή γρήγορα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι είναι σαν εκείνα τα κόμματα που υπερασπίστηκαν τη διαχείριση με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν, να ξεφτιλιστούν, όπως συνέβη στα ΚΚ Ιταλίας, ΚΚ Γαλλίας, ΚΚ Ισπανίας, διότι έγιναν ο «Δούρειος Ιππος», που διέλυσαν λαϊκά κινήματα.

Διότι είναι υποκριτές, αφού δεν παραιτήθηκαν όταν η κυβέρνηση έφερε το μνημόνιο ώστε να μην μπορέσει να ψηφισθεί, συμμετείχαν στην κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, χαρακτήρισαν «έντιμο συμβιβασμό» τη συμφωνία της 20ής του Φλεβάρη, δε στήριξαν καμία πρόταση του ΚΚΕ, όπως το νόμο για την κατάργηση των μνημονίων, για τις Συλλογικές Συμβάσεις, για την ενίσχυση των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων, αλλά τις καταχώνιασαν στα βαθιά τους συρτάρια.

Είναι δυνάμεις που δεν παρέχουν καμία εγγύηση, αναφέρονται σε έναν παραπλανητικό και επικίνδυνο διαχωρισμό, αυτό της δραχμής και του ευρώ, που είναι και τα δύο οι όψεις της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, αφού εξυπηρετούν συμφέροντα διαφορετικών τμημάτων του κεφαλαίου και δίνουν τη δυνατότητα στο κεφάλαιο να εξαγοράσει φθηνά τον πλούτο της χώρας.

Η λύση, υπογράμμισε, έρχεται μέσα από την πρόταση του ΚΚΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ και πάλη για τη λαϊκή εξουσία, διότι διαφορετικά, και κάθε φορά ο λαός θα παγιδεύεται σε επιλογές διαφορετικών τμημάτων της αστικής τάξης και διαφορετικών συμφερόντων.

Σε σχέση με το Ποτάμι, σημείωσε ότι σωστά κάνει το κόμμα αυτό στη Μαγνησία και βάζει επικεφαλής του ψηφοδελτίου του τον εκπρόσωπο των βιομηχάνων, αφού είναι το κόμμα των «λιμοκοντόρων» της αστικής τάξης, αποτελεί τη συγκολλητική ουσία και έχει ως επικεφαλής τον διαφημιστή των δολοφόνων του ΝΑΤΟ.

Το ΚΚΕ, υπογράμμισε ο Κ. Παρασκευάς, με αφορμή τις εκλογές της 20ής του Σεπτέμβρη, απλώνει το χέρι του στους απογοητευμένους και τους καλεί να ξεκόψουν από την πολιτική των συμβιβασμών και να αποτελέσουν μάχιμο τμήμα του αγώνα. «Με αυτοπεποίθηση να πει ο λαός ΟΧΙ στα ψευτοδιλήμματα του "παλιού και νέου" διότι παλιό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και γι' αυτό καλούμε το λαό να εμπιστευθεί το ΚΚΕ και να το ενισχύσει, διότι από την επόμενη μέρα θα σταθούμε μπροστά για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, και για να είναι πιο ουσιαστική και δυνατή χρειάζεται να είναι πιο ισχυρό το ΚΚΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να βγάλει ο λαός συμπεράσματα(2015-08-19 00:00:00.0)
«Μας πας σε μνημόνιο - θα σε πάμε Εξεταστική»(2015-03-03 00:00:00.0)
Τροφοδοτεί την κάλπικη αντιπαράθεση με την κυβέρνηση(2014-10-14 00:00:00.0)
Το πρόβλημα...(2013-10-22 00:00:00.0)
Για να βγαίνει λάδι το σύστημα της εκμετάλλευσης και η ΕΕ(2012-09-12 00:00:00.0)
Συγκαλύπτει τη μήτρα του μνημονίου(2010-11-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ