Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Με δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια

Στο Φεστιβάλ στη Χαλκίδα μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου και με τη νεολαία να έχει ιδιαίτερη παρουσία, έγιναν το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Χαλκίδα, μπροστά από το «Κόκκινο Σπίτι». Νέοι κομμουνιστές και φίλοι έδωσαν το στίγμα από νωρίς, με δυναμικό συλλαλητήριο στην παραλία, με συνθήματα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές, με κάλεσμα η νεολαία να μη σκύψει το κεφάλι και να διεκδικήσει τη ζωής της.

Το πρόγραμμα άνοιξε με το νέο κιθαρίστα Βαγγέλη Φουντάνα, με τραγούδια σε έντεχνο και ροκ ύφος. Στη συνέχεια, ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στην Εύβοια. Με το τέλος της ομιλίας, έγινε και παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Ευβοίας. Λίγο μετά τις 10, ο χώρος «τραντάχτηκε» από την ηλεκτρική κιθάρα των Sober, που ξεσήκωσαν με τα τραγούδια τους νέους αλλά και μεγάλους. Το Φεστιβάλ έκλεισε με το καθιερωμένο λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι από μουσικό σχήμα της ΚΝΕ.

Στην ομιλία του, ο Γ. Μαρίνος μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Εργάτες και εργάτριες της Χαλκίδας, άνεργοι, επαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,

Απευθυνόμαστε σ' εσάς και σας λέμε καθαρά και ξάστερα:

Η πείρα που έχετε συγκεντρώσει, μπορεί να γίνει πηγή δύναμης για να πάρετε σημαντικές αποφάσεις και να τοποθετηθείτε στην κάλπη με κριτήριο τα δικά σας συμφέροντα, τα δικά σας δικαιώματα.


Τους δοκιμάσατε...

Υπάρχει λύση. Τώρα με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής. (...)

Κυβέρνηση θα σχηματιστεί, αλλά το δικό σας συμφέρον επιβάλλει να μην πέσετε στις παγίδες που σας στήνουν.

Μπορείτε να τους χαλάσετε τα σχέδια.

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ, ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ, αποφασιστική, μαχητική αντιπολίτευση, μαζί με το λαό μας που είναι στην αντιπολίτευση, αφού αυτός που κυβερνά είναι τα μεγάλα συμφέροντα. Αντιπολίτευση που είναι σε κίνηση, κοιτάζει μπροστά και ανοίγει το δρόμο της εργατικής - λαϊκής εξουσίας και διακυβέρνησης.

Μη δώσετε στα κόμματα του κεφαλαίου το δικαίωμα να πούνε και πάλι ότι ο λαός με την ψήφο του δέχεται τη σφαγή των δικαιωμάτων του.

Με δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να αντισταθούμε, να συγκρουστούμε με την πολιτική που φορτώνει στο λαό τον ΕΝΦΙΑ και τα άλλα αβάσταχτα φορολογικά μέτρα. Μπορεί να γίνει αποτελεσματική η πάλη ενάντια στην πολιτική που καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις, μειώνει δραματικά τους μισθούς και τις συντάξεις, απογειώνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Με δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην πολιτική που συντρίβει τους μικρούς αγρότες και κτηνοτρόφους, με φορολογία 26%, τριπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ, αύξηση της τιμής του πετρελαίου.

Με δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να αντιταχθούμε στην πολιτική των σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων, που οδηγούν σε μαζικές απολύσεις και αύξηση των τιμολογίων της λαϊκής κατανάλωσης.

Με δυνατό ΚΚΕ θα συνεχίσουμε τη μάχη κατά της υποβάθμισης του νοσοκομείου της Χαλκίδας, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, θα κλιμακώσουμε τον αγώνα για πραγματική μόρφωση, ενάντια στα χάλια της Παιδείας, τις τρομακτικές ελλείψεις σε καθηγητές και δασκάλους, σε υποδομές, όπως διαπιστώθηκε από την πρώτη μέρα που άνοιξαν τα σχολεία.

Οχι άλλος χαμένος χρόνος και απογοητεύσεις.

(...) Ορισμένοι εργαζόμενοι αυτές τις μέρες μάς είπαν ότι νιώθουν προδομένοι από τα κόμματα που ψήφιζαν αυτά τα χρόνια, μας είπαν ότι ακούμπησαν τις ελπίδες τους στα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ και αισθάνονται απογοητευμένοι.

Αλλοι μας είπαν ότι μετά από αυτά που έζησαν, εκτιμούν ότι "δε γίνεται τίποτα".

Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, στους νέους και τις νέες, με ευθύνη και τους λέμε:

Εχετε μεγάλη δύναμη στα χέρια σας, μην την αφήνετε άλλο αναξιοποίητη.

Προδομένοι θα νιώθετε αν συνεχίσετε να επιλέγετε τα κόμματα που υπηρετούν το σύστημα, τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την ΕΕ, αν οι εργάτες, οι εργάτριες, οι υπάλληλοι, οι άνθρωποι του μόχθου σταυρώσουν τα χέρια, παραιτηθούν και γίνουν θεατές των εξελίξεων. Αυτό θέλει το σύστημα και τα δικά του κόμματα, αυτό επιδιώκουν οι επίδοξοι σωτήρες.

Ομως, αυτό δεν ταιριάζει στους ανθρώπους του μόχθου.

Δεν είναι λύση η αποστράτευση, η αποχή. Γυρίζουν σε βάρος των εργαζομένων.

Μπορούν να γίνουν πολλά, αν σηκώσετε το ανάστημά σας και διεκδικήσετε τα δικαιώματά σας, αν διεκδικήσετε αυτά που σας ανήκουν.

Συναντηθήκαμε σε πολλούς αγώνες.

Στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στις γειτονιές της Χαλκίδας.

Η δύναμή σας μπορεί να απελευθερωθεί στο δρόμο του κοινού αγώνα με το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ