Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τα είπε όλα

Υπό τον τίτλο «Νίκησε ο διάλογος», το χτεσινό ηλεκτρονικό «Βήμα» γράφει στο κύριο άρθρο του: «O διάλογος είναι η ψυχή της δημοκρατίας. Από αυτήν την άποψη, η τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο αρχηγών ήταν μια νίκη της δημοκρατίας, μια συμβολή στην επικράτηση ενός κλίματος πολιτισμένης πολιτικής αντιπαράθεσης (...) το απολύτως δεσμευτικό πλαίσιο που θέτει το νέο μνημόνιο, οι καθαρές τοποθετήσεις των δύο ηγετών ότι θα το εφαρμόσουν, αλλά και το κλίμα αντιπαράθεσης που επικράτησε στο ντιμπέιτ, δείχνουν ότι μια ελάχιστη εθνική συνεννόηση δεν είναι πλέον ανέφικτη. Ανεξαρτήτως του αν αυτή πάρει τη μορφή ή όχι μιας κυβερνητικής συνεργασίας, η χτεσινή αντιπαράθεση έδειξε ότι δεν είναι στη σφαίρα του παραλόγου». Τα είπε όλα το «Βήμα»: Πρώτον, καλός ο «πολιτικός πολιτισμός», αλλά το σημαντικό είναι ότι το μνημόνιο αποτελεί την κοινή τους προγραμματική βάση. Και δεύτερο, στη βάση αυτή και με δεδομένο το καλό κλίμα, μπορούν να υπάρξουν συναινέσεις, αν όχι συγκυβέρνηση. Αυτό σημαίνει για το λαό ότι την επομένη των εκλογών θα τους βρει όλους απέναντί του. Και για να τα βγάλει πέρα, χρειάζεται στο πλευρό του ένα ισχυρό - όσο γίνεται περισσότερο - ΚΚΕ.

Καθένας στο ρόλο του

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διεκπεραιωτικός μηχανισμός του κάθε μνημονίου. Καλούμαστε να κάνουμε πιο ανώδυνη αυτήν τη συμφωνία και αναλαμβάνουμε την ευθύνη να εφαρμόσουμε ένα παράλληλο πρόγραμμα που θα μας επιτρέψει να ξεφύγουμε το συντομότερο από τα όριά της. Πολλά κρίσιμα ζητήματα είναι ανοιχτά, από το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις μέχρι τα κόκκινα δάνεια». Αυτά γράφει ο Π. Σκουρλέτης σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Βέβαια, τα όσα λέει είναι απόλυτα συγχρονισμένα με την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να σπείρει νέες αυταπάτες στο λαό ότι μια δική του διαχείριση θα απαλύνει τις συνέπειες από το μνημόνιο που μόλις υπέγραψε. Ωστόσο, προκαλεί θυμηδία το γεγονός ότι αυτές τις αυταπάτες, για τα περιθώρια που τάχα υπάρχουν στην «αναδιαπραγμάτευση» μέτρων του μνημονίου, τις σπέρνει ένας υπουργός της πρώην κυβέρνησης, ο οποίος τέσσερις φορές παρουσίασε ένα σχέδιο νόμου για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τα 751 κατώτερο μισθό, το οποίο ποτέ δεν έγινε νόμος. Κι ο λόγος είναι ότι ακόμα και αυτά τα ψίχουλα που υπόσχονταν, δεν χωρούσαν στο 3ο μνημόνιο, που τότε βρισκόταν ακόμα υπό διαπραγμάτευση. Ας αφήσει, λοιπόν, την κοροϊδία ο Π. Σκουρλέτης, ο οποίος έχει δοκιμαστεί και προσωπικά στο ρόλο του ψεύτη.

Συνεκπαίδευση στο έγκλημα

Σύμφωνα με τα ειδησιογραφικά πρακτορεία, «από τις 6 έως 11 Σεπτέμβρη, συγκρότημα Αεροπορίας Στρατού της 1ΗΣ ΤΑΞΑΣ αναπτύχθηκε με επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 Apache και μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ90 και CH-47D Chinook, στην έρημο Negev στο Ισραήλ, όπου πραγματοποίησε διεθνή άσκηση συνεργασίας με την επωνυμία "White and Blue Glory". Η συνεκπαίδευση των Ελλήνων χειριστών με τους Ισραηλινούς ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη». Για ποιο λόγο «προπονούνται» μαζί οι Ενοπλες Δυνάμεις Ελλάδας, Ισραήλ και άλλων; Μα για να συμμετέχουν σε στρατιωτικές αποστολές στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Οπως αυτές που πραγματοποιεί η ισραηλινή αεροπορία σε βάρος Παλαιστινιακών οικισμών, μεγαλώνοντας το κύμα των ξεριζωμένων και των προσφύγων. Επομένως, την επόμενη φορά που ένα παιδί Παλαιστινίου ανασυρθεί νεκρό από τα νερά του Αιγαίου και η (όποια) κυβέρνηση εκφράσει τη λύπη της, καλό θα είναι να θυμόμαστε ότι το ταξίδι στην προσφυγιά (και στο θάνατο) ξεκίνησε από κάποιο χωριό που βομβαρδίστηκε από ισραηλινό μαχητικό, το οποίο «συνεκπαιδεύτηκε» με Ελληνες πιλότους, για να γίνει πιο αποτελεσματικό στις εγκληματικές αποστολές του...

Απατεωνιές αλά ... ιταλικά!

Ολα τα χούγια του ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων του στο εξωτερικό φαίνεται ότι παίρνουν και οι τωρινοί σύμμαχοι της Λαϊκής Ενότητας - ΣΥΡΙΖΑ Νο 2. Αυτή τη φορά στην Ιταλία, η λεγόμενη κίνηση «Αριστερά ενάντια στο ευρώ», αυτοί δηλαδή που πρωτοστατούσαν στην κίνηση «Με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ», αλλά τώρα ...«προδόθηκαν» (!) και βρήκαν νέα αναφορά στη ΛΑΕ του Π. Λαφαζάνη και των άλλων. Αυτοί, λοιπόν, εμφάνισαν στην ιστοσελίδα τους, «sollevazione.blogspot.it», το πρόγραμμα της ΛΑΕ με φόντο τη φωτογραφία από την ανάρτηση των γιγαντοπανό του ΠΑΜΕ στο βράχο της Ακρόπολης, στις 27 Ιούνη του 2011, με το σύνθημα στα αγγλικά και τα ελληνικά: «Οι λαοί έχουν τη δύναμη, δεν παραδίνονται ποτέ». Μόνο που υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια. Οι απατεώνες έκαναν το γνωστό «phοtoshop» και εμφάνισαν το σύνθημα στα αγγλικά, εξαφανίζοντας το λογότυπο του ΠΑΜΕ, βάζοντας στη θέση του το λογότυπο της ΛΑΕ. Η οπορτουνιστική ...κοπτοραπτική σε όλο της το μεγαλείο ή αλλιώς, προσπαθώντας να πάρουν λίγο από το κύρος, που τους λείπει, από το πραγματικά επαναστατικό ταξικό κίνημα. Το κύρος, που όμως είναι η ...μέρα με τη νύχτα με το δικό τους συμβιβασμό στο σύστημα και τις δήθεν «εναλλακτικές» που λανσάρουν, με εθνικό νόμισμα αλλά με την εξουσία στο κεφάλαιο.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org