Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΘΟΔΩΡΗΣ ΧΙΩΝΗΣ
Επιλέγουμε με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα

Στα Χανιά μίλησε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Μαζικό νεανικό κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ ήταν το 41ο Φεστιβάλ στα Χανιά, που έγινε την Παρασκευή στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών με κεντρικό ομιλητή τον Θοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας του Κόμματος.

Στη σκηνή του Φεστιβάλ, έδωσε το «παρών» ο Τάσος Ψαλιδάκης, μαζί με τους καλλιτέχνες Γιώργο Σαλτάρη και Ευγενία Ντοκάκη, σε ένα αφιέρωμα για τα 90 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη. Τις εκδηλώσεις έκλεισε το λαϊκό - ρεμπέτικο σχήμα «Εντέχνως Λαϊκοί», ενώ τη μουσική συνόδεψε με τις χορογραφίες του ο Χορευτικός Σύλλογος «Πελασγοί».

Στην ομιλία του ο Θ. Χιώνης, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Την επόμενη μέρα των εκλογών το θέμα δεν είναι ποιος και πώς θα εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο αλλά πώς θα το αντιπαλέψουμε, θα εμποδίσουμε, θα καθυστερήσουμε. Κι αυτό απαιτεί δυνατό ΚΚΕ για να οργανώσει τη λαϊκή αντεπίθεση στον άγριο χειμώνα που έρχεται. Κυβέρνηση θα προκύψει, το ζήτημα είναι να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση και πάλη.

Και ποιος μπορεί να το κάνει αυτό;

Μήπως οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι διάφοροι Λαφαζάνηδες και σία, που δήλωναν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση την ώρα που έφερνε το μνημόνιο; Που δεν είχαν ούτε τα κότσια να παραιτηθούν και έφτιαξαν το ΣΥΡΙΖΑ 2, αφού προκηρύχτηκαν οι εκλογές και είδαν ότι δεν θα είναι σε εκλόγιμες θέσεις στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ 1;


'Η μήπως οι φασίστες της Χρυσής Αυγής που υπερασπίζονται σαν τα σκυλιά τα αφεντικά και το σύστημα; Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα; Που έλεγαν ότι θα μπουν στη Βουλή και θα κυνηγήσουν τους κλέφτες και τελικά οι χρυσαυγίτες κυνηγούσαν ταλαιπωρημένους μετανάστες, Ελληνες φτωχούς εργάτες και μέσα στη Βουλή στηρίζανε τους εκμεταλλευτές;

Να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση και πάλη στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν το σάπιο σύστημα. Αυτό κρίνεται σε αυτές τις εκλογές. Κι αυτό μπορεί να γίνει δυναμώνοντας το ΚΚΕ που εκφράζει το πραγματικό, ανυποχώρητο, γνήσιο, λαϊκό - νεανικό ΟΧΙ στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα.

Οσο πιο αποφασιστικά και σταθερά περπατήσουμε στο δρόμο της ανατροπής τόσο πιο κοντά θα φέρουμε τη λαϊκή νίκη. Οσο πιο αποφασιστικά και σταθερά παλεύουμε για την εργατική - λαϊκή εξουσία τόσο πιο αποτελεσματικοί θα γίνονται οι καθημερινοί αγώνες.

Ο λαός μας, η νεολαία έχει μια ευκαιρία στις 20 Σεπτέμβρη για να κάνει ένα βήμα μπροστά.

Κανείς να μην επιστρέψει στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επειδή απογοητεύτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντάς τους δήλωση μετανοίας, επειδή σωστά τους γύρισε την πλάτη για όσα έκαναν.

Κανείς δεν πρέπει να δώσει δεύτερη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι σαν να του δίνει άφεση αμαρτιών όταν έλεγε ότι θα καταργήσει το μνημόνιο και τελικά έφερε το τρίτο μνημόνιο.

Κανείς να μη σκορπίσει την ψήφο του σε κόμματα που είτε φτιάχνονται είτε συντηρούνται για να "νερουλιάζουν" ή να δηλητηριάζουν την αγανάκτηση του κόσμου.

Κανείς να μη μείνει στην άκρη με την παθητική αποχή. Γιατί και πιο παλιά "συμβούλευαν" τους νέους να "πάνε παραλία" αντί να ψηφίσουν και τελικά όσοι "συμβούλευαν" ψήφιζαν και έβγαζαν κυβερνήσεις που εφάρμοζαν την αντιλαϊκή πολιτική.

Επιλέγουμε με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα. Κι επιλέγουμε μαχητικά, μαζικά να δυναμώσουμε το ΚΚΕ, για να φυσήξει καθαρός άνεμος αισιοδοξίας, ελπίδας, δυναμικής απάντησης στο φόβο και τις αυταπάτες. Για να μετατρέψουμε τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, τα χωριά σε πραγματικά κάστρα αντίστασης, αλληλεγγύης, περιφρούρησης των λαϊκών συμφερόντων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ