Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
«Ετοιμάζουμε τις μάχες της επόμενης μέρας»

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Παλατιανής στο Ιλιον μίλησε ο Γ. Πρωτούλης

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση
«Το ΚΚΕ πρέπει να στηριχθεί σε αυτές τις εκλογές όχι μόνο γιατί οι άλλοι είπαν ψέματα. Οχι μόνο γιατί τους άλλους τους δοκιμάσαμε. Πρέπει να στηριχθεί για να ανοίξει ο δρόμος που ο λαός μας, η εργατική τάξη μπορεί και πρέπει να κάνει κουμάντο στον τόπο μας». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γ. Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, μιλώντας σε συγκέντρωση του Κόμματος στην πλατεία Παλατιανής στο Ιλιον.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση που θα προκύψει την επόμενη μέρα των εκλογών, είτε αυτή έχει κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είτε τη ΝΔ, και που τσακίζουν παραπέρα τη ζωή εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, σε όλους τους τομείς της ζωής. Οπως τόνισε, ο λαός δεν πρέπει να καθίσει με σταυρωμένα χέρια μέσα σε αυτό το πλαίσιο. «Δεκαπέντε μέρες εμείς προετοιμάζουμε τις μάχες της επόμενης μέρας. Δεν θέλουμε μόνο να πέσει η κόκκινη ψήφος στην κάλπη. Αξιοποιούμε τη δυνατότητα που μας δίνεται να ερχόμαστε σε επαφή στις γειτονιές, στις συσκέψεις, στις πλατείες, για να πούμε ότι την επόμενη μέρα δεν πρέπει κανένας να καθίσει φρόνιμος, απαθής. Ετοιμαζόμαστε όλοι για πολύ σκληρό μαζικό απεργιακό αγώνα. Τέτοιο κάλεσμα απευθύνουμε. Να ετοιμαστούμε όλοι σήμερα, να οργανωθούμε καλά, για μεγάλες συγκρούσεις από τις 21 του Σεπτέμβρη», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις αιτίες, στην ουσία και τη διέξοδο σε ό,τι αφορά το θέμα των μεταναστών. «Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και σε ένα έγκλημα που συμβαίνει στις θάλασσές μας αυτήν την περίοδο, από το οποίο πρέπει να βγουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα αλλά και οφείλουμε να αναλάβουμε δράση. Ολοι γινόμαστε μάρτυρες του νέου ιμπεριαλιστικού εγκλήματος, που είναι έγκλημα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των Αμερικανών, των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, της ελληνικής κυβέρνησης, της προηγούμενης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, της πρόσφατης του ΣΥΡΙΖΑ, όλων όσοι είναι κλακαδόροι των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών. Ολων όσοι έχουν βάλει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή τους για να γίνονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, για να δίνονται οι βάσεις, διευκολύνσεις, στρατεύματα σε άλλες χώρες.

Από αυτό που συντελείται στις θάλασσές μας όσο ανατριχιαστικό - συνέχισε - κι αν είναι, όσο κι αν είναι εξοργιστικό να βλέπει κανείς στις οθόνες μικρά παιδάκια πνιγμένα να τα ξεβράζει το κύμα, ελλοχεύει ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος. Αυτός ο κίνδυνος αν δεν αναλάβουμε δράση εμείς οι κομμουνιστές, πρώτοι απ' όλους, μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Αυτός ο κίνδυνος είναι να συνηθίσουμε τα πνιγμένα παιδιά στο Αιγαίο. Κι ο λαός δεν πρέπει να συνηθίσει σε αυτές τις εικόνες. Πρέπει τώρα να βγάλει φωνή, να το αντιπαλέψει, να διαδηλώσει, να στηρίξει το ΚΚΕ, να ζητήσει να σταματήσει η ιμπεριαλιστική σφαγή στη Συρία, η οποία έχει υπογραφή», τόνισε μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ