Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Στο ΚΚΕ η ψήφος των βιομηχανικών εργατών

Σε μεταλλουργικές μονάδες της Β' Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου - χώρους στους οποίους βρέθηκε πολλές φορές ως πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», στηρίζοντας τους αγώνες των εργαζομένων - πραγματοποίησε ο Κώστας Στεργίου, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο νομό Μαγνησίας.

Με τους δεκάδες εργάτες που συναντήθηκε, συνομίλησαν για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν όλο το τελευταίο διάστημα στον κλάδο του Μετάλλου στην περιοχή της Μαγνησίας, καθώς οι εργοδότες, στηριζόμενοι στην πολιτική της κυβέρνησης που υλοποίησε τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου, έχουν στην κυριολεξία «ξεσαλώσει», ρίχνοντας τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, είτε απολύοντας, είτε προχωρώντας σε διαθεσιμότητες ή σε εκ περιτροπής εργασία ή μη καταβάλλοντας δεδουλευμένες αποδοχές. Τα παραδείγματα πολλά, όπως στη ΣΟΒΕΛ, στη ΒΕΜΕΚΕΠ, στου ΛΕΒΕΝΤΕΡΗ, στον ΚΙΟΛΕΪΔΗ κ.α.

Ο Κ. Στεργίου στάθηκε ιδιαίτερα στις παρεμβάσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος κόντρα στην απάθεια και τα εμπόδια που έβαζε ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, τονίζοντας ότι οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν την ανάγκη το εργατικό κίνημα να προχωρήσει στην ανασύνταξή του, σε μία άλλη κατεύθυνση αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική, ώστε να μπορεί να βάζει εμπόδια στην εφαρμογή των μνημονίων, να διεκδικεί την ανάκτηση των απωλειών, την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που όλη αυτή την περίοδο μίλησε για τα προβλήματα αυτά, δε συμβιβάστηκε και πήγε κόντρα στο ρεύμα του συμβιβασμού και της υποταγής που προώθησε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα, υπογράμμισε: «Τους γνωρίσαμε όλους όλα αυτά τα χρόνια και δοκιμάστηκαν στην πράξη και στις πλάτες των εργαζομένων όλες οι πολιτικές και όλα τα μίγματα των πολιτικών τους. Στις 20 του Σεπτέμβρη, η ενίσχυση του ΚΚΕ να είναι αισθητή, γιατί και στη Μαγνησία έγινε φανερή όλο αυτό το διάστημα η έλλειψη κομμουνιστή βουλευτή που θα στέκεται μπροστάρης και συμπαραστάτης σε κάθε αγώνα και κινητοποίηση και είναι σίγουρο ότι αυτό θα δημιουργήσει κλίμα ανάτασης στο λαό και τους εργαζόμενους, θα βοηθήσει τους αγώνες από την επόμενη μέρα των εκλογών, που θα είναι αναγκαίοι για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα φέρει το τρίτο μνημόνιο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ