Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΣΥΡΙΖΑ Νο 2
Με αντιμνημονιακά δολώματα «ψαρεύει» στα θολά

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του Π. Λαφαζάνη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη ΔΕΘ

MotionTeam

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του Π. Λαφαζάνη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη ΔΕΘ
Προτάσεις αστικής διαχείρισης πασπαλισμένες με άφθονες αντιμνημονιακές κορόνες παρουσίασαν χτες σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ οι Π. Λαφαζάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου, διεκδικώντας τον τίτλο των γνήσιων εκφραστών του «όχι» στο δημοψήφισμα σε μια προσπάθεια αλίευσης ψήφων και των παλιών υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ που ενταφιάστηκαν με τιμές... Ο επικεφαλής του σχήματος αντέκρουσε την κατηγορία του Αλ. Τσίπρα ότι έριξαν την κυβέρνηση, λέγοντας «η κυβέρνηση δεν έπεσε από κανέναν, παραιτήθηκε πανηγυρικά».

Επιχειρήθηκε η εκ των υστέρων αθώωσή τους για τη στήριξη που παρείχαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε κρίσιμες και αντιλαϊκές επιλογές, όπως ήταν η συμφωνία της 20ής Φλεβάρη παράτασης του μνημονίου. Ισχυρίστηκε ο Π. Λαφαζάνης ότι η διαφωνία τους ήταν γνωστή και ότι έδιναν μάχη στο εσωτερικό της κυβέρνησης για να αποσοβήσουν «τη μνημονιακή ταπείνωση, αλλά δεν το πετύχαμε». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι 6 μήνες που συμμετείχαν και στήριζαν την κυβέρνηση υλοποίησαν πολύ σημαντικό έργο.

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, υπέδειξε να σταματήσει η καταστροφολογία και η δαιμονοποίηση αυτής της προοπτικής, κατηγορώντας την «κυρίαρχη πολιτική και οικονομική ελίτ στην Ελλάδα» ότι «έχει μάθει στην υποτέλεια». Οπως υποστήριξε η πολιτική εθνικού νομίσματος είναι μια αναγκαία επιλογή για την Ελλάδα που θα εξασφαλίσει ρευστότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους. «Θέλουμε ιδιωτικές επενδύσεις σε ένα πλαίσιο με κανόνες και προδιαγραφές, για να υποστηριχθεί η ανάπτυξη με ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις», δήλωσε ο Π. Λαφαζάνης, θυμίζοντας τους «υγιείς» επιχειρηματίες για τους οποίους μιλούσε στις προηγούμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις για έναν πιο «ανθρώπινο» καπιταλισμό.

Ο Π. Λαφαζάνης υποστήριξε τα ανοίγματα σε άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και νέες συμμαχίες, προκειμένου να ικανοποιηθούν συμφέροντα του κεφαλαίου. Αναφέρθηκε έτσι στην ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων, ισχυριζόμενος ότι «η Ελλάδα αν θέλουμε να φύγει από την κρίση πρέπει να αναδείξει μια νέα πολυδιάστατη πολιτική». Εξήρε τη συμφωνία για κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου και έκανε έκκληση τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ εφόσον αναδειχτούν στην κυβέρνηση να την υλοποιήσουν.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, παρά τα μεγάλα λόγια που με ευκολία διατύπωσαν τόσο ο Π. Λαφαζάνης όσο και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επαναλήφθηκε η θέση του κόμματος περί διαπραγματεύσεων για τη ρύθμισή του, θέση που στην πραγματικότητα αναγνωρίζει το χρέος και συνεχίζει να το φορτώνει στο λαό αλλάζοντας απλώς τον τρόπο αποπληρωμής του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ